Primele măsuri anunţat de FR Baschet, după ce o sportivă a fost prinsă dopată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels
Baschetbalista Diana Ignat a fost depistată pozitiv la ostarină. Federaţia Română de Baschet a anunţat primele măsuri. 

"S-ar putea din neştiinţă şi din faptul că în ziua de astăzi sportivii îşi doresc foarte mult să fie într-o formă fizică bună. Confundă forma fizică, pe care o obţin mai uşor, cu substanţe interzise şi chiar rezistenţă la efort. Vom avea o şedinţă cu ANAD-ul, care îşi face foarte bine treaba, şi să începem educaţia pentru un sport curat la categoria mică de vârstă. Nu mai avem probleme la seniori, şi iată că avem probleme la tineret. Este bine să-i îndepărtăm pe copii de la tentaţiile socităţii moderne.

Nu am avut de multă vreme cazuri. Nici nu sunt benefice baschetului, de aceea mă miră, pentru că baschetul înseamnă precizie, şi nu se obţine cu substanţe interzise, din contră, dăunează. Nu înseamnă că bagi mingea mai bine în coş. Ne-am mirat foarte tare. Baschetul nu are legătură cu substanţele interzise.

Este o jucătoare foarte tânără, şi este de mirare pentru noi. A fost în toate comisiile de la ANAD. Vom trece la prevenţie, şi am solicitat în introducerea în planului de bugetare controale doping pentru categoria 18 ani. S-ar putea din neştiinţă, la un copil de 17 nu e intenţie, cazul trebuie popularizat, trebuie să ştie sportivii tineri că substanţele pe care le iau trebuie să aibă aviz WADA. Începem un program de prevenţie şi de educaţie”, a declarat Carmen Tocală, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Ce este ostarina 

"Este o substanță nespecifică, de cele mai multe ori se întâlnește în suplimentele alimentare, poate fi etichetată sau nu în componența ingredientelor. Este încadrată pe lista interzisă la alți agenți anabolici, deci este o substanță cu efect anabolizat. 

Substanța aceasta ajută la creșterea masei musculare, refacerea după accidentare”, a explicat Gabriela Andreiașu, directorul general al Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), potrivit as.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel