Dinamo, campioană națională la rugby după o perioadă de 15 ani
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
CS Dinamo București a scris istorie în rugby-ul românesc, câștigând primul său titlu de campioană națională după o perioadă de 15 ani de la ultima victorie, prin victoria cu 17-13 împotriva echipei CSM Știința Baia Mare, în finala Ligii Naționale desfășurată pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf din Capitală.

Echipa Știința Baia Mare a fost învingătoarea ultimelor patru ediții ale campionatului, iar succesiunea a fost întreruptă de performanța remarcabilă a echipei Dinamo, care și-a adjudecat al 17-lea său titlu de campioană națională, precedentul fiind câștigat în 2008.

Mihai Graure a fost autorul singurului eseu marcat de dinamoviști în finală, iar Jondre Williams a punctat de patru ori cu lovituri de pedeapsă.

Punctele echipei "zimbrilor" au fost aduse de Mihai Lămboiu, cu un eseu, și de Paul Popoaia, cu două lovituri de penalitate și o transformare.

În disputa pentru medaliile de bronz, SCM USV Timișoara a învins CSA Steaua București cu scorul de 26-8, obținând locul trei în competiție. Omul meciului a fost desemnat Lucian Mureșan (SCM USV).

În alte partide, CSU ELBI Cluj a dominat duelul pentru locurile 5-6 împotriva echipei CS Politehnica Iași, înregistrând o victorie zdrobitoare cu scorul de 41-9, cu Paul Herman evidențiat ca cel mai valoros jucător. În timp ce, în disputa pentru locurile 11-12, formația RC Grivița s-a impus în fața echipei Știința Petroșani cu un scor categoric de 29-3.

Victoria echipei CS Dinamo București a produs un moment istoric și a demonstrat determinarea și abilitatea sportivilor săi, consolidându-și poziția de lideri în peisajul rugby-ului românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel