Cătălin Geru, hocheistul căruia nu i-au plăcut bătăile pe gheaţă. A fost neplătit şase luni dintr-un motiv amuzant şi a lucrat în supermarket după retragere
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Cătălin Geru, cel mai titrat hocheist român, a acordat un interviu în exclusivitate site-ului DC Sport. După 150 de selecţii la echipa naţională, 15 titluri de campion cu Steaua Bucureşti, unul cu Dunărea Galaţi, 900 de puncte marcate şi 29 de ani de carieră, Cătălin Geru şi-a rezumat, în propriile cuvinte, viaţa de sportiv. 

"A fost o carieră frumoasă, la care nu aş fi visat vreodată. Şi nu am visat niciodată că va fi o carieră la acest nivel. M-am apucat de hochei pentru că stăteam lângă patinoar. Asta a contat foarte mult. Dar la 4-5 ani eram deja prezent la toate competiţiile sportive din oraş. Tata era un mare iubitor de sport", a declarat Cătălin Geru pentru DC Sport.  

Omul care a contribuit decisiv în cariera lui Cătălin Geru a fost "domnul Rusu Stelian. El a avut o contribuţie decisivă la formarea ca jucător. M-a învăţat că disciplina e pe primul loc". 
Şcoală vs sport. Se pot împăca cele două? 

"Evident că se poate, dar e foarte greu să fii foarte bun în ambele domenii. Eu am realizat că voi face carieră în sport în timpul liceului. Unii profesori mă susţineau, alţii nu. Colegii, în schimb, erau foarte încântaţi, ei veneau aproape tot timpul să mă susţină la meciuri. 

Mie nu mi s-a urcat niciodată succesul la cap. Am fost un om normal, am muncit mult pentru a ajunge la performanţele pe care le-am avut", a mai declarat Geru. 
Neplătit timp de şase luni dintr-un motiv cel puţin amuzant

Cele mai mari performanţe le-a avut la Steaua Bucureşti, unde a luat şi primul salariu ca profesionist. 

"Primul salariu l am luat la Steaua București la 18 ani și 10 luni, dar aici e o poveste interesantă,. Când m-au angajat la Steaua, în octombrie 1988, abia venisem în București. Salariul era de 2300-2500 lei și timp de 6 luni și jumătate nu am luat salariul pentru că nu știam unde se află unitatea militara la care eram angajat! În schimb luam premieri între 3000 și 4000 de lei lunar, bani suficienți pentru a nu-mi face probleme când voi merge și după salariu!", a mai spus fostul hocheist. 

Bătăile în hochei sunt parte integrantă din sport, însă Cătălin Geru spune că el a fost, din punctul ăsta de vedere, un jucător atipic. 

Citește mai departe pe dcsport.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel