Prima reacție a prințului Emanuel după ce l-a împușcat pe ursul uriaș Arthur
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a avut o primă reacție după ce s-a descoperit că el l-a împușcat pe ursul uriaș Arthur.

Emanuel von und zu Liechtenstein are 42 de ani și este de profesie medic. De origine, el este din micul principat Liechtenstein, și nu din Austria, potrivit unui interviu acordat de către acesta pentru revista austriacă locală Sud-Ost Journal.

Prințul Emanuel locuiește în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria, supranumită „inima verde a Austriei”. Aici are un domeniu uriaș, construit în jurul anului 1.100, iar castelul Riegersburg este deținut de familia sa din 1.822. Prințul Emanuel a mărturisit că nici el, nici familia sa nu au locuit în castel. Este căsătorit și are trei copii.

VEZI ȘI: Cîțu, reacție în scandalul ursului împușcat: Se pare că nu era cel mai mare urs

Declarația Prințului Emanuel

Prințul este un vânător cunoscut în Europa și un colecționar de trofee cu renume. Jurnaliștii de la ziarul publicației elvețiene Blick au scris despre acest subiect. Mai mult, aceștia l-au contactat pe Emanuel von und zu Liechtenstein și l-au întrebat despre cum a ajuns să împuște ursul din țara noastră.

„Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție.”, a declarat prințul pentru Blick. 

Ursul uriaș Arthur a fost împușcat la Ojdula, Covasna, pe 13 martie 2021, a anunțat miercuri Organizația Agent Green. Reprezentanții ONG-ului îl acuză pe prințul Emanuel de braconaj după ce ar fi profitat de o derogare dată de ministrul Mediului pentru uciderea unei ursoaice cu pui care a produs mai multe pagube în ferme din regiune. Ursul Arthur nu avea vreo legătură cu acea ursoaică.

VEZI ȘI: Cât costă să împuşti un urs? Prețul poate ajunge până la 20.000 de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel