ORA de IARNA 2019 - Încă puțin și dăm ceasurile înapoi
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
ORA de IARNA 2019 - Mai este o săptămână și dăm ceasurile înapoi.

ORA de IARNA 2019 - Existanța orei de vară şi de iarnă aduce, anual, o ajustatare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3:00 devine ora 4:00), în timp ce la ora de iarnă operațiunea e inversă, ceasurile se dau cu o oră înapoi, astfel că ora 4:00 devine ora 3:00. Practic, dormim mai mult.

ORA de IARNA 2019 - Trecerea la ora de iarnă 2019 se va face peste o săptămână, în ultimul weekend din luna octombrie, adică în noaptea de 26 spre 27 octombrie, când ceasurile se dau înapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00. Va fi, practic, cea mai lungă zi a anului, având 25 de ore.

ORA de IARNA - avantaj

ORA de IARNA 2019 - În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore (față de trei ore când e ora de vară).

ORA de IARNA 2019 - Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel