Mic-dejun delicios, energie toată ziua! Descoperă 8 rețete cu efect antiinflamator
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Inflamația poate afecta sănătatea în moduri nebănuite. De la articulații rigide și probleme digestive, până la tensiune arterială crescută, simptomele inflamației pot duce cu siguranță la disconfort dacă nu sunt gestionate corespunzător.

Din fericire, aceste rețete gustoase de mic-dejun conțin alimente antiinflamatorii precum avocado, legume cu frunze verzi și fructe de pădure pentru a te ajuta să lupți împotriva inflamației și să te simți minunat. În plus, fiecare preparat conține în jur de 14 grame de carbohidrați per porție, ajutându-te să îți atingi obiectivele nutriționale.

Dacă ești în căutare de opțiuni savuroase și hrănitoare pentru a-ți începe ziua, te vei bucura cu siguranță de rețete precum omletă cu somon afumat și brânză tartinabilă sau toast cu ton și avocado.

Iată opt idei delicioase pentru un mic-dejun sărac în carbohidrați, care te ajută să combați inflamația:

1. Omletă cu somon afumat și brânză tartinabilă

Secretul pentru cea mai bună omletă este să gătești ouăle la foc mic, astfel încât compoziția să fie moale și delicată. Un strop de lapte adăugat în ouă asigură faptul că omleta cu somon nu va deveni "cauciucată".

2. Omletă cu spanac, gata în 10 minute

Omleta delicioasă cu spanac este gata în doar 10 minute, fiind o opțiune hrănitoare pentru micul dejun. Ouăle și brânza contribuie la aportul de proteine, în timp ce mărarul proaspăt îi conferă o aromă deosebită.

3. Mini-quiches cu spanac și ciuperci

Ciupercile și spanacul se combină perfect cu brânza Gruyère bogată și cremoasă în aceste mini-quiches vegetariene ușor de preparat.

4. Omletă cu avocado și varză kale

În această rețetă, combinăm varza kale bogată în fibre cu ouă pentru a prepara un mic-dejun ușor care te va menține sătul toată dimineața.

5. Ton și avocado cu piure de cartofi dulci

Cartofii dulci oferă o bază perfectă pentru această rețetă de "toast" sănătos. Are o explozie de aromă savuroasă dacă adăugăm ghimbir murat și semințe de susan.

6. Omletă cu somon afumat și spanac

Poți adăuga somon afumat și spanac proaspăt în această rețetă sănătoasă de omletă.

7. Omletă cu avocado și somon afumat

Satură-te până la prânz cu omleta cu avocado și somon. Această omletă este bogată în grăsimi sănătoase, care dau senzația de sațietate, iar fibrele din avocado te ajută să te simți "plin" mai mult timp.

8. Frittata curcubeu

Această frittata delicioasă este plină de ouă bogate în omega-3, care sunt benefice pentru inimă. Se adaugă o varietate de legume colorate. Avocado-ul și roșiile cherry îi conferă o notă de prospețime.

Acestea sunt doar 8 idei de rețete delicioase cu efect antiinflamator pentru micul dejun care te vor ajuta să începi ziua cu energie. Alege-ți preferatele și bucură-te de un mic-dejun gustos și sănătos!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel