Cum să topești untul rapid. Trucul la care nu te-ai fi gândit. Aduce untul la temperatura camerei în câteva minute
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Freepik @@id.food
Foto: Freepik @@id.food
Cum poți să aduci untul și ouăle la temperatura camerei cât mai rapid. Trucul la care nu te-ai fi gândit niciodată. Fiecare prăjitură are nevoie de aceste două ingrediente la temperatura camerei.

Multe rețete de prăjituri și plăcinte necesită ca ingredientele să fie la temperatura camerei.

Aceasta ajută la obținerea unei texturi uniforme și la o coacere optimă.

Dacă te-ai luat cu alte treburi și ai uitat să scoți untul și ouăle din frigider, nu te îngrijora, există câteva trucuri simple care te vor ajuta să le aduci rapid la temperatura potrivită.

Cum să aduci untul la temperatura camerei rapid. Trucul la care nu te-ai fi gândit

1. Taie untul cubulețe

Un truc rapid pentru a înmuia untul este să-l tai în cubulețe mici și să le răsfiri pe o farfurie.

Bucățile mici se vor înmuia mult mai repede decât un întreg pachet de unt.

Aceasta este o soluție eficientă pentru atunci când ai nevoie de unt moale pentru aluat sau creme.

2. Folosește un pahar încălzit

Dacă vrei să grăbești și mai mult procesul, acoperă cubulețele de unt cu un pahar de sticlă încălzit.

Pentru a încălzi paharul, pune-l câteva secunde sub apă fierbinte, apoi usucă-l și acoperă untul cu gura paharului în jos.

Căldura din pahar va accelera procesul de înmuiere a untului.

3. Dă untul pe răzătoare

O altă metodă eficientă este să dai untul pe răzătoare.

Aceasta este o soluție excelentă dacă vrei să întinzi untul rapid pe pâine sau să-l amesteci ușor cu făina, în cazul aluatului fraged pentru biscuiți, tarte, cornulețe sau fursecuri.

Untul răzuit se va înmuia aproape instant datorită suprafeței mari expuse.

Cum să aduci ouăle rapid la temperatura camerei. Trucul la care nu te-ai fi gândit

Ei bine, folosește apă caldă

Ouăle prea reci pot fi aduse rapid la temperatura camerei dacă le pui câteva minute într-un castron cu apă caldă, dar nu clocotită.

Apa trebuie să fie călduță, nu fierbinte, pentru a evita gătirea accidentală.

Lasă-le în apă pentru aproximativ 5 - 10 minute și vor fi gata de utilizat după rețetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel