Cum să faci maioneză fără ouă și fără ulei
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată cum poți prepara cea mai sănătoasă maioneză vegană, la fel de gustoasă și de consistentă ca și cea clasică!

Ai nevoie de:

1 cană de nuci caju (hidratate timp de 4 ore sau peste noapte)

1/2 cană de apă

2 linguri de suc de lămâie

1-2 linguri de muștar (după gust)

1 cățel de usturoi (opțional, pentru aromă)

1 lingură de oțet de mere

sare și piper după gust

Instrucțiuni:

Pune nucile caju într-un bol și acoperă-le cu apă. Lasă-le la hidratat timp de 4 ore sau peste noapte. După ce s-au înmuiat, scurge apa și clătește bine nucile.

Într-un blender sau procesor de alimente, adaugă nucile caju hidratate, 1/2 cană de apă, sucul de lămâie, muștarul, oțetul de mere și usturoiul (dacă folosești).Amestecă bine până obții o pastă fină și omogenă. Dacă amestecul este prea gros, adaugă treptat apă până ajungi la consistența dorită.

Adaugă sare și piper după gust. Gustă și ajustează aromele, adăugând mai mult muștar sau suc de lămâie, dacă este necesar.

Transferă maioneza într-un borcan curat și păstreaz-o la frigider. Se va păstra proaspătă timp de 5-7 zile.

Dacă preferi o consistență mai densă adaugă mai puțină apă. Pentru o consistență mai fluidă adaugă mai multă apă treptat.

Poți experimenta cu diverse condimente sau ierburi, cum ar fi pătrunjelul sau mărarul.

Această maioneză vegană este o alternativă sănătoasă și gustoasă, ideală pentru salate, sandvișuri și diverse alte preparate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel