Adrian Zuckerman, despre numirea lui Mark Rutte la șefia NATO: O rușine a lumii. Acest lucru a costat România miliarde de euro!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
E.S. Adrian Zuckerman, România, fostul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, a vorbit despre numirea lui Mark Rutte la șefia NATO.

E.S. Adrian Zuckerman a abordat cele mai importante teme internaționale la DC News TV, alături de jurnaliștii Bogdan Chirieac și Tudor Curtifan, printre care și numirea lui Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO.

"Nu doar eu, ci și alții consideră că este o mare greșeală, ca Mark Rutte să fie numit secretar general al NATO! (...) Mark Rutte nu arată ceea ce vrea poporul olandez și majoritatea europenilor azi. El arată o politică încheiată în Europa, care nu a avut succes. Cea mai mare problemă cu Rutte, care a fost prim-ministru în Olanda, timp de 13-14 ani, este faptul că Olanda nu a plătit niciodată pentru Apărarea ei, pentru forțele de armată, numită Wales Pledge, respectiv 2% din PIB-ul Olandei. Sub conducerea lui Rutte, au plătit un pic peste 1%. Senatorul Dan Sullivan din Alaska a spus că este o rușine a lumii ca un președinte american să îl sprijine pe Rutte, în contextul în care Olanda nu a plătit niciodată 2% pentru Apărare! Ce fel de semnal transmiți către alții, dacă acesta este șef acum și nu plătește, de ce ar plătii alții?

Cel mai rău lucru pe care l-a făcut ”Teflon Mark” pentru Europa de Est, respectiv România

Când americanii s-au opus la Nord Stream 2, Rutte a fost pentru Nord Stream 2. El este un fel de socialist, de stânga. A cheltuit banii olandezilor pentru programe progresiste, programe de mediu și nu pentru Apărare. Nu a susținut America în multe inițiative. Până la urmă, a fost dat afară din Guvernul olandez pentru că a vrut să taie îngrășământul folosit de fermieri. Sunt atâtea scandaluri pe tema asta. În Olanda este denumit ”Teflon Mark”. 

Cel mai rău lucru pe care l-a făcut pentru Europa de Est este faptul că, atunci când era prim-ministru, Olanda s-a opus intrării în spațiul Schengen a României, Bulgariei, Croației. Acest lucru a costat România miliarde de euro! De ce? Ca să protejeze comerțul și producția olandeză! Acesta nu e un om care unește țările, ci face diviziuni între ele. Un astfel de om nu trebuie pus ca șef la o organizație ca NATO. A cășunat economia românească, bulgară și croată opunându-se la Schengen. Este incorect", a spus E.S. Adrian Zuckerman, fostul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.

Vezi mai multe în video:

Citește și - Viitorul secretar general al NATO, Mark Rutte, criticat de lideri ai UE pentru opoziția față de finanțarea comună a unor proiecte de apărare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel