Manifestaţie la Istanbul împotriva bombardamentelor forţelor ruse în Siria
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Câteva sute de turci şi sirieni au manifestat sâmbătă împreună la Istanbul împotriva bombardamentelor desfăşurate de forţele ruse în provincia Idlib din nord-vestul Siriei, transmite AFP.

În jur de 300 de persoane, în majoritate sirieni care trăiesc în Turcia, s-au adunat la circa 300 metri de consulatul Rusiei la Istanbul.

'Putin asasinul, afară din Siria', au scandat manifestanţii, ce purtau pancarte cu inscripţia: 'Rusia ne omoară poporul şi copii, iar lumea nu face nimic'.

Poliţia turcă i-a împedicat pe manifestanţi să se deplaseze până la consulat, dar a permis unui mic grup să desfăşoare o banderolă pe care scria: 'Peste 30.000 de copii ucişi de Rusia şi regimul lui (Bashar al-)Assad'.

De la mijlocul lunii, forţele regimului sirian şi ale aliatului rus şi-au intensificat ofensiva în nord-vestul Siriei.

Turcia găzduieşte în jur de 5 milioane de refugiaţi

Raidurile aeriene şi luptele au determinat peste 235.000 de oameni să-şi părăsească locuinţele şi au provocat numeroase victime civile.

Turcia găzduieşte în jur de 5 milioane de refugiaţi, dintre care 3,7 milioane de sirieni.

Alarmată de sosirea unui nou val de refugiaţi în apropierea frontierei sale, Turcia a trimis în această săptămână o delegaţie la Moscova pentru a încerca să obţină o nouă încetare a focului, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel