Nou atac cu drone al armatei ruse în Ucraina. A fost afectată alimentarea cu energie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Rusia a lansat un nou atac cu drone în Ucraina.

Un atac cu drone lansat de armata rusă a afectat temporar alimentarea cu energie a unor zone din regiunea Sumî din Ucraina. Anunțul vine după ce Kievul a făcut publică distrugerea a 12 drone de atac în regiune în cursul nopţii, relatează Agerpres, citând Reuters.

"Aprovizionarea cu energie electrică a fost restabilită în aşezările afectate şi în părţi ale oraşului Sumî", a anunţat pe mesageria Telegram administraţia militară a regiunii.

VEZI ȘI: Acuzații în presa austriacă: Dronele militare rusești folosesc AI dezvoltat cu Kaspersky

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât dronele lansate de ruși



Forţele aeriene ucrainene au anunţat anterior că Rusia a lansat 13 drone de atac asupra Ucrainei. Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 12 dintre acestea deasupra regiunii Sumî.

Reuters menţionează că nu a putut verifica independent aceste informaţii. Deocamdată, reprezentanții armatei ruse nu au comentat informaţia, dar este important să precizăm că Moscova a vizat în numeroase rânduri estul şi sudul Ucrainei cu drone şi rachete de la începutul invaziei țării vecine.

VEZI ȘI: 10 oameni au fost răniți în urma unui atac cu rachete asupra orașului Odesa / SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel