Miting la Wiesbaden împotriva sopranei Anna Netrebko, susținătoare a lui Putin
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Protest la Teatrul de Stat din Wiesbaden împotriva sopranei Anna Netrebko. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Sides Imagery, Pexels
Protest la Teatrul de Stat din Wiesbaden împotriva sopranei Anna Netrebko. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Sides Imagery, Pexels
Sute de persoane au manifestat sâmbătă seara în fața Teatrului de Stat din Wiesbaden, unde urma să cânte soprana Anna Netrebko.

Soprana s-a născut în Rusia, dar a obținut dubla cetățenie, după ce s-a stabilit în Austria. Apariția Annei Netrebko la Festivalul de la Wiesbaden a stârnit proteste și în 2023, când soprana a fost de asemenea huiduită, la Berlin. ”No stage for Putin bit*h”, au scris protestatarii pe pancartele cu care au demonstrat în fața Operei. Primarul orașului Berlin și parlamentari din capitala Germaniei s-au raliat protestului.

Sute de oameni s-au adunat sâmbătă și în fața Teatrului de Stat din Hessa, încercând să împiedice un spectacol cu opera „Turandot” de Giacomo Puccini, în care cânta celebra soprană. Peste 400 de persoane au participat la două mitinguri de protest succesive, unul desfășurat în cursul după-amiezii și altul în seara zilei de sâmbătă. Protestul a fost unul pașnic, fără incidente, manifestanții afișând bannere anti-Netrebko și steaguri ale Ucrainei și Uniunii Europene.

Anna Netrebko este criticată pentru apropierea de președintele rus Vladimir Putin, pe care l-ar fi susținut după ce războiul de agresiune împotriva Ucrainei a început, în februarie 2022. Metropolitan Opera din New York a renunţat anul trecut la spectacolele cu Anna Netrebko, după ce soprana ”a refuzat să-l denunţe pe Putin”. Netrebko a făcut campanie pentru realegerea lui Putin ca preşedinte, în 2012 şi, doi ani mai târziu, când Rusia a ocupat ilegal Crimeea, fost fotografiată ţinând în mână un steag al separatiștilor pro-ruși, și a donat bani pentru Opera Donețk, un oraşul ucrainean ocupat de trupele Moscovei. Echipa de comunicare a artistei susține că poziția acesteia a fost greșit interpretată, Netrebko exprimându-se împotriva războiului, nu pentru susținerea lui Putin.
Directorul Teatrului de Stat din Wiesbaden, Wolfgang Behrens, a respins cererile de a o exclude pe Netrebko de la reprezentația de sâmbătă. Nu există motive pentru a anula participarea Annei Netrebko, este una dintre cele mai mari soprane ale timpurilor noastre și nu a făcut nimic greșit." Cântăreața va mai susține un spectacol cu opera lui Puccini, miercuri, în cadrul Festivalului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel