Lista localităților care au depășit incidența de 3 la mia de locuitori - 22 septembrie 2021
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ de Julián Amé de la Pixabay
Foto ilustrativ de Julián Amé de la Pixabay
Peste 260 de localităţi din România au incidența cumulată la 14 zile mai mare sau egală cu trei la mia de locuitori.  

Autoritățile au transmis miercuri, 22 septembrie a.c., lista cu localitățile care au incidența cumulată la 14 zile mai mare sau egală cu trei la mia de locuitori.

După ce o localitate atinge incidența de 3 la mia de locuitori este necesară convocarea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență pentru adoptarea de măsuri de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-COV-2, în conformitate cu prevederile Hotărârilor CNSU și a celor de guvern în vigoare.

VEZI AICI LISTA LOCALITĂȚILOR CU INCIDENȚĂ MAI MARE SAU EGALĂ CU 3. 

După 3/1000, certificatul verde devine obligatoriu 

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfășurarea activităților, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: 

- vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, 

- care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, 

- care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ A RESTRICŢIILOR ÎN LOCALITĂŢILE CARE AU DEPĂŞIT RATA DE INFECTARE DE 3/1000 locuitori. 

Valul 4 aduce ”carantina de noapte, în weekend”, la Timișoara

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întâlnit, miercuri, pentru a stabili noi măsuri anti-Covid-19 pentru localitățile cu rata de peste 4 la mie, printre care și Timișoara.

Potrivit Antena 3, la Timișoara va fi instituită carantina de noapte în weekend.

Astfel, Timișoara intră intr-un nou scenariu în care se reinstituie carantina de noapte în weekend, între orele 20.00 și 5.00, iar vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se vor închide la orele 18.00. Pentru a putea ieși din case noaptea, timișorenii vor trebui să completeze declarația pe propria răspundere. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel