Mii de teste COVID expirate, abandonate la marginea unei păduri. IPJ s-a autosesizat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
IPJ s-a autosesizat în legătură cu miile de teste COVID expirate, abandonate la marginea unei păduri din Buzău.  

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) informează că a deschis o anchetă în legătură cu descoperirea, în weekendul de Florii, a câtorva mii de teste COVID expirate, la marginea pădurii Crâng de lângă municipiul Buzău.

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunea de eliminare, deţinere şi păstrare a deşeurilor în afara spaţiilor autorizate, faptă prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă (OUG) 92/2021 privind regimul deşeurilor.

„În data de 10 aprilie a.c, în urma apariţiei unui articol în mass-media care făcea referire la mai multe teste COVID găsite de angajaţii primăriei în zona Parcului Crâng, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări pentru stabilirea naturii şi provenienţei instrumentelor medicale, dar şi pentru clarificarea împrejurărilor în care au ajuns în zona în care au fost descoperite. Ulterior, reprezentanţii primăriei au înaintat şi plângere către unitatea noastră, cu acelaşi obiect. În funcţie de concluziile cercetărilor ce se desfăşoară sub coordonarea parchetului, urmează a se lua şi măsurile legale”, au precizat reprezentanţii IPJ Buzău.

Cutiile cu teste antigen au fost descoperite de poliţiştii locali, fără a avea date de identificare

„Ne-am confruntat cu un incident la nivelul municipiului Buzău în sensul în care undeva pe breteaua de legătură din Şoseaua Nordului, în zona limitrofă a Pădurii Crâng, au fost descoperite câteva mii de teste COVID, tip antigen, expirate, ce au fost aruncate, în mod voit spun eu, de cineva care a vrut să eludeze legea, pentru că toate datele de identificare ale proprietarului au fost şterse de pe cutii”, a declarat săptămâna trecută, pentru Agerpres, viceprimarul municipiului Buzău, Sorin Ionuţ Apostu. Acesta a precizat, la acel moment, că va fi depusă o plângere la Poliţie.

„Important este că vom face o plângere către Poliţia Municipiului pentru că acele teste sunt identificabile, aparţin unor loturi, sunt toate datele de identificare pe fiecare cutie şi cred că poate fi descoperit producătorul. Cred că este un incident extrem de grav pentru că eu cred că putem vorbi de materiale medicale cu un anumit statut, ele trebuie neutralizate în condiţii stricte, cu anumite costuri, iar cineva a decis să le abandoneze să scape de o cheltuială. Este un atentat la sănătatea buzoienilor, de aceea mă voi adresa organelor legale pentru a identifica pe cel care a abandonat aceste deşeuri medicale”, a mai menţionat reprezentantul Primăriei Buzău, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel