Hannibal și hienele. Real Madrid, proces câștigat contra unui post TV catalan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Real Madrid a câştigat procesul intentat în 2013 canalului catalan de televiziune TV3. Postul va trebui să îi plătească formaţiei de pe Bernabeu daune de 20.000 de euro, după ce a publicat un film defăimător, în care jucătorii lui Mourinho erau comparaţi cu hiene, iar Pepe asemănat cu Hannibal Lector, anunţă insidespanishfootball.com.

În februarie 2013, TV3 a montat un film extrem de controversat, pe care apoi l-a prezentat în direct, spre stupefacţia milioanelor de fani ai lui Real. Ideea de la care s-a plecat a fost legată de modul extrem de agresiv în care jucătorii grupării blanco tratează fiecare El Clasico. Messi devine, la fiecare meci direct cu Real, o adevărată ţintă vie, iar fotbaliştii blaugrana joacă, în general, rolul de "vânat", potrivit imaginilor în cauză. Mai mult, Xabi Alonso&Co au fost comparaţi cu hienele pentru violenţa de care dau dovadă în duelurile cu Barcelona.

Cea mai contestată imagine a fost, însă, cea în care fundaşul Pepe - ale cărui intrări dure la Messi au devenit altfel celebre - purta o mască, asemenea canibalului Hannibal Lecter, personaj devenit celebru în filmul "Tăcerea Mieilor".

Deşi s-a dorit a fi o parodie, filmul în speţă a născut multe controverse la momentul respectiv, astfel că board-ul postului a decis să îşi ceară public scuze pentru prejudiciile de imagine aduse Realului. Insuficient pentru madrileni, care i-au acţionat în judecată. Vineri, judecătorul care a urmărit cazul a dat verdictul: i-a dat câştig de cauză formaţiei blanco. Doar că despăgubirile au fost unele mai degrabă simbolice, 20.000 de euro, în condiţiile în care Realul cerea daune în valoare de 6 milioane de euro.

Imaginile care au dus la proces:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel