Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Chinei
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Max Verstappen, liderul campionatului mondial de Formula 1 și campion en-titre, a obținut victoria în Marele Premiu al Chinei, desfășurat la Shanghai duminică, marcând a cincea etapă a Campionatului mondial.

Pornind din poziția de pole-position, pilotul olandez l-a depășit pe britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) și pe coechipierul său de la Red Bull, mexicanul Sergio Perez, aceștia fiind următorii doi clasați.

Prin această performanță, Verstappen înregistrează a 58-a victorie în cursele de Mare Premiu, reprezentând a patra sa victorie din actualul sezon (în cinci curse din cele 24 programate), și totodată primul său succes în China. Pilotul olandez câștigase și proba de sprint desfășurată sâmbătă în cadrul acestui Mare Premiu.

Circuitul Formula 1 s-a întors în China după o pauză de cinci ani

Circuitul Formula 1 s-a întors în China după o pauză de cinci ani, ultimul Grand Prix desfășurat în această țară având loc în 2019, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Marele Premiu al Chinei a urmat celor desfăşurate în acest an în Bahrain, Arabia Saudită, Australia şi Japonia.

După Shanghai, caravana "Marelui Circ" se va îndrepta către Statele Unite, urmând să aibă loc Grand Prix-ul de la Miami (Florida) pe 5 mai, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel