David Popovici, sportivul anului 2023 la înot. Constantin Popovici, la sărituri de la mare înălţime - Foto în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
David Popovici şi Constantin Popovici au fost desemnați sportivii anului 2023.

David Popovici și Constantin Popovici au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2023 la înot, respectiv sărituri de la mare înălţime, în cadrul festivității de premiere "Campionii Natației și Pentatlonului Modern 2023", transmite Agerpres.

David Popovici a cucerit anul trecut o medalie de bronz și a obținut locul patru la Europenele în bazin scurt de la Otopeni, locul șase la 100 m liber și locul patru la 200 m liber la Mondialele de la Fukuoka (Japonia).

Constantin Popovici a luat titlul mondial la Fukuoka, o performanță în premieră pentru România la sărituri de la mare înălțime. În plus, a avut o victorie în circuitul Red Bull Cliff Diving. Și asta nu este tot. Sportivul în vârstă 35 de ani a fost desemnat de World Aquatics cel mai bun sportiv al anului 2023 la sărituri de la mare înălțime.

Îi felicit din tot sufletul pe cei care au adus plusvaloare şi medalii strălucitoare României la înot, sărituri în apă, sărituri de la mare înălţime şi pentatlon modern în anul 2023. Îi felicit pe toţi cei care au concurat şi concurează la Campionatele Naţionale de seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, o competiţie la care sportivii noştri îşi pot face toate baremurile de calificare la toate competiţiile din această vară, a declarat președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec.

Am văzut foarte mulţi campioni în culise care abia aşteaptă să fie premiaţi, asta înseamnă că nu doar medaliile îi bucură, ci şi recunoaşterea meritelor lor. Dar cu această ocazie verificaţi şi 2024, pentru că Parisul bate la uşă. Avem aşteptări mari, împreună ne dorim ca federaţia dumneavoastră prin sportivii care vor participa să reprezinte cât mai bine, cât mai frumos România la JO, pentru că au demonstrat că se poate. Abia aştept să-i premiem după ce se vor întoarce acasă, a spus președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă.

Lista laureaților la festivitatea de premiere "Campionii Natației și Pentatlonului Modern 2023"

ÎNOT


Sportivul anului 2023: David Popovici;
Trofeu de excelenţă: Vlad Stancu;
Laureaţi: Andrei Anghel, Denis Popescu, Andrei Ungur, Vlad Mihalache, Robert Badea, Daria Silişteanu, Aissia Prisecariu, Denisa Bacalu, Diana Stiger, Ana Maria Sibişeanu, Andrei Theodor Proca, Darius Coman;

Antrenori
Antrenorul anului 2023: Adrian Rădulescu;
Trofee de excelenţă: Dragoş Luscan, Iulia Becheru;
Laureaţi: Marius Grigore, Bogdan Stroe, Cătălin Ungur, Mircea Purcaru, Luis Lăcătuş, Bogdan Văleanu, Valentina Brat, Andrei Pinticanu, Viorel Ciobanu, Gabriel Cojocaru, Valentin Grigoraş (kinetoterapeut), Marcel Ivan (psiholog);

SĂRITURI ÎN APĂ


Sportivul anului: Constantin Popovici;
Trofeu de excelenţă: Cătălin Preda;
Laureaţi: Ioana Cîrcu, Ellahi Nazanin

Antrenori
Antrenorul anului: Adrian Gavriliu;
Trofeu de excelenţă: Florin Avasiloae;
Laureat: Claudia Angelescu;

PENTATLON MODERN


Laureaţi: Alexandru Ion, Alexandru Toma, Ana Dincă, Victor Mihu, Eduard Păuleţ, Nikolas Tanasiciuc, Erik Krausz, Bogdan Toader;

Antrenori
Laureaţi: Alexandru Molnar-Diaconu, Gyula Gallovits;

Arbitri internaţionali
Trofee de excelenţă: Dan Ardelean, Marius Grigore;

Antrenor federal
Trofeu de excelenţă: Silviu Anastase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel