Elena Rîbakina, noua campioană de la Stuttgart
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captură video  Twitter @ WTA
FOTO: captură video Twitter @ WTA
Elena Rîbakina a câștigat trofeul de la Stuttgart, al treilea din acest sezon.

Kazaka Elena Rîbakina (locul 4 WTA) a câștigat, duminică, turneul WTA 500 de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii totale de 802.237 de dolari, după ce a învins-o în finală, scor 6-2, 6-2, pe ucraineanca Marta Kostiuk (27 WTA).

Atât Rîbakina, cât și Kostiuc au făcut un turneu foarte bun în această săptămână.

Rîbakina a jucat direct în turul secund, fiind a patra favorită, apoi a trecut de Veronika Kudermetova, Jasmine Paolini, ca în semifinală să o învingă pe Iga Swiatek, liderul mondial și campioana en-titre a turneului de la Stuttgart.

De partea cealaltă, Kostiuk a învins-o pe Laura Siegemund, în turul inaugural, a depășit-o pe Qinwen Zheng, după ce a salvat cinci mingi de meci, a învins-o pe Coco Gauff, iar în semifinală a trecut de Marketa Vondrousova (campioana de la Wimbledon 2023).

Rîbakina s-a impus lejer, după doar o oră și zece minute, profitând și de cele 6 duble greșeli făcute de Kostiuk, care a avut o evoluție modestă comparativ cu ceea ce a arătat în cadrul acestui turneu.

Rîbakina, al treilea titlu al anului

Cu această victorie, Elena Rîbakina și-a adjudecat al 8-lea titlu WTA din carieră, al treilea din acest sezon competițional, după  Brisbane (Australia) și Abu Dhabi, scrie Agerpres.

Pentru campioana de la Wimbledon din 2022, bilanțul acestui an este unul foarte bun, cu 26 de victorii și 4 înfrângeri.

Dacă în clasamentul WTA, Rîbakina se menține pe poziția 4, în cel pentru Turneul Campioanelor, WTA Race, kazaka se află pe locul 2, după Iga Swiatek, înainte de Aryna Sabalenka.

Citește și: Simona Halep, derogare pentru participarea la JO Paris 2024. Darren Cahill i-a semnat scrisoarea de susținere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel