Iga Swiatek, în semifinalele turneului WTA 500 Stuttgart. A stabilit un record important după victoria în fața britanicei Emma Răducanu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Iga Swiatek, campioană eb-titre, s-a calificat în semifinalele turneului WTA 500 Stuttgart. Liderul mondial a bifat un record pe care îl deține americanca Serena Williams.

Iga Swiatek, liderul mondial, s-a calificat în semifinalele turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a trecut în două seturi de britanica Emma Răducanu, locul 303 WTA, scor 7-6 (2), 6-3.

Poloneza a început meciul cu un game pierdut, însă pe parcursul jocului și-a arătat valoarea și a mers ”cap la cap” până la 6-6, impunându-se tie-break-ul primului act.

Setul secund a fost mult mai ușor pentru Swiatek, cu două break-uri pentru jucătoarea cu origini românești, liderul a condus cu 2-0, 3-2, iar de la 4-3, Răducanu (fostă campioană de Grand Slam, la US Open 2021) nu a mai luat niciun game.

În semifinala turneului din Germania, Iga Swiatek se va confrunta cu Elena Rîbakina, cea de-a patra favorită a competiției.

”Borne” pentru Iga Swiatek

Cu victoria de vineri, Iga Swiatek a devenit a treia jucătoare din Era Open care a câștigat primele 10 meciuri la Filderstadt/Stuttgart, după Tracy Austin și Maria Sharapova, potrivit OptaAce.

Totodată, Iga Swiatek este a doua jucătoare de după anul 2000, care a câștigat 11 partide consecutive împotriva unei foste campioane de Grand Slam, fără să cedeze vreun set, după americanca Serena Williams, care a reușit acest lucru la Wimbledon 2010 și US Open 2012.

Pentru poloneză, semifinala de la Stuttgart este a patra semifinală din acest an, respectiv a treia consecutivă în turneul din Germania, unde este campioana en-titre.

Astfel, poloneza are un record impresionant în meciurile disputate pe zgură, cu 65 de victorii și 9 înfrângeri.

Gabriela Ruse, oprire în sferturile de finală la WTA 250 Rouen

Românca Gabriela Ruse (locul 162 WTA)  a fost învinsă de Caroline Garcia (locul 23 WTA), cu 6-3, 6-4, în sferturile de finală ae turneului WTA 250 Rouen, dotat cu premii totale de 232.244 de euro.

Ruse, venită din calificări, a cedat în fața franțuzoaicei după 89 de minute, într-un meci în care a avut opt șanse de break, dar nu a fructificat niciuna.

Aceasta a fost a doua confruntare între cele două jucătoare, după cea din sferturile de finală de la Nottingham, în 2019, când Garcia s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 7-6 (3), 6-1, scrie Agerpres.

Ruse s-a ales pentru participare cu un cec de 5.750 de euro și 72 de puncte WTA, iar în clasamentul Live WTA a urcat până pe poziția 152.

Citește și: Simona Halep, derogare pentru participarea la JO Paris 2024. Darren Cahill i-a semnat scrisoarea de susținere

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel