De ce vor protesta Mircea Badea şi Victor Ciutacu în faţa CNA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
audiente tv
audiente tv

Mircea Badea şi Victor Ciutacu vor organiza, marţi între orele 14:00 şi 16:00, un miting în faţa Consililului Naţional al Audiovizualului, pentru a protesta faţă de amenzile pe care postul Antena 3 le-a primit în ultima perioadă. Însă, picătura care a umplut paharul a fost sancţiunea în valoare de 10.000 de lei pe care televiziunea a primit-o din cauza “limbajul injurios” folosit de Mircea Badea şi Victor Ciutacu în emisiunea Sinteza zilei, din 14 septembrie.

În cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea, a fost difuzat un reportaj realizat de Vremea TV în care era ironizată atitudinea vasluienilor faţă de vizita Elenei Udrea în oraşul lor.

Comentând clipul, Victor Ciutacu a spus: “E tradiţia noastră milenară. Vine trimisul sultanului, toţi se prosternează, în cazul ăsta trimisul e o ea şi, în accepţiunea populară, cum ar zice ăla cu perversa din Târgu Ocna, şi-i cam bună. Motiv pentru care se fleşcăie toţi în faţa ei şi se comportă ca nişte slugi.“

La rândul său, Mircea Badea, nu s-a ferit de cuvinte și a spus că ” “Raporturile instituţionale, cutare…De fapt, un gras, când a venit duduia, care e preferata lui ăla care ne bagă în pârnaie şi care ne ia banul sau ne dă banul în funcţie de cum raportează doamna, umflatul ăla a zis: micii mei, ce fac frate fără ei? Nu mai avea gură să pupe. Sigur, în cazul doamnei Udrea existau zone mult mai ofertante…”

CNA a considerat că, alături de problemele de limbaj, prin lipsa contextualizării acestui material, s-a încălcat şi principiul informării corecte.

Conflictul dintre Antena 3 şi CNA este unul mai vechi

CNA a amendat, în mai multe rânduri, postul de televiziune pentru limbajul folosit de Mircea Badea în emisiunea sa, dar pentru că nu toate sancțiunile era motivate corect, Antena 3 contestat în instanță unele decizii ale Conisliului.

Pe 30 iunie 2010, CNA a pierdut procesul cu Antena 3, care a contestat în instanţă o Decizie a Consiliului din anul 2009, prin care postul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru emisiunea "În gura presei", în care Mircea Badea ar fi instigat la violenţă împotriva presupuşilor asasini ai handbalistului Marian Cozma.

Pe 23 septembrie Consiliul Național al Audiovizualului a decis să sancționeze postul trstului Intact cu o amendă record de 20.000 de lei, pentru emisiunea în care Badea a spus că nu va ezita sa-î facă rău lui Emli Boc dacă va avea ocazia.

Reacția Antenei 3 nu s-a lăsat așteptată. Mihai Gâdea, directorul general al postului, a spus că amenda aplicată de CNA este încă o dovadă că membrii Consiliului sunt numiţi în respectiva instituţie "să facă jocuri politice", adăugând că va contesta în instanţă amendă aplicată, bazându-se pe procesul câștigat la 30 iunie.

Deși nu are în ”palmares” multe amenzi, Victor Ciutacu a avut de a face cu CNA în conflictul cu Radu Moraru.

Cei doi moderatori au sesizat pe rând Consiliul Național al Audiovizualului, unul împotriva celuilalt. Victor Ciutacu s-a plâns de o ediție a emisiunii ”Nașul”, în care radu Moraru l-a acuzat pe redactorul șef de la Jurnalul Național că a făcut afaceri cu fraţii Mehdi şi Hassan Awdi, cercetaţi pentru infracţiuni economice în privatizarea Rodipet. De asemnea, jurnalistul a invocat faptul că nu i s-a dat dreptul la replică.

La momentul respectiv, CNA a solicitat postului B1 TV să-i acorde dreptul ala replică lui Victor Ciutacu

La rândul său Radu Moraru, realizatorul emisiunii "Naşul" de la B1 Tv, a sesizat CNA cu privire la programele "Ştirea Zilei", "În gura presei" şi "Revista presei", difuzate pe 24 şi 25 iunie pe Antena 3, în care ar fi fost ţinta unor "atacuri" ale jurnaliştilor trustului Intact. Acesta l-a acuzat pe Victor Ciutacu că în intervenția s-a telefonică, din cadrul emisiunii Ştirea Zilei, l-a amenințat cu plângeri la Consiliu în fiecare zi, deși echipa de la B1 TV i-a adresat mai multe invitaţii pentru a-şi prezenta un punct de vedere în privinţa participării domniei sale în Consiliul de Administraţie al SC GES SA din Boldeşti Scăieni, asupra căreia fraţii Awdi aveau interese directe.

În urma sesizării făcute, Antena 3 a fost somată pentru limbaj injurios şi încălcarea dreptului la imagine al lui Radu Moraru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel