Vezi motivarea instanței în cazul arestării lui Sorin Alexandrescu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group,  a fost arestat în baza unor presupuneri.  În motivarea deciziei se arată că este suficient să existe indicii pentru o presupusă faptă, şi nu dovezi clare.  Tribunalul Bucuresti va  judeca joi recursul lui Sorin Alexandrescu la decizia de arestare preventivă.

[caption id="attachment_324211" align="alignnone" width="640"] Foto: Jurnalul Național[/caption]

Directorul Antena 1, Sorin Alexandrescu, a fost arestat în baza unor presupuneri, anunţă Antena3. În motivarea deciziei se arată că este suficient să existe indicii pentru o presupusă faptă şi nu dovezi clare.

 Iată un paragraf din motivarea instanţei: "Potrivit jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului, atât la luarea, cât şi la prelungirea măsurii arestării preventive, este suficient să existe indicii (şi nu exclusiv probe indubitabile din care să rezulte vinovăţia inculpatului) că inculpatul a săvârşit infracţiunea."

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a comentat motivarea instanţei în cazul lui Sorin Alexandrescu, spunând că arestarea unei persoane fără probe este posibilă numai „într-un regim poliţienesc”.

 „Într-un regim poliţienesc se poate. Şi trebuie să ne obişnuim cu sistemul ăsta.(...) Încercăm să luptăm împotriva lui, dar lucrurile există”, a declarat preşedintele GIP. „Eu lupt vorbind despre lucrurile astea şi publicând lucrurile astea” a continuat Mugur Ciuvică.

         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel