Victor Ponta dă în judecată DNA-ul și pe procurorul Uncheșelu, din dosarul Turceni - Rovinari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Victor Ponta, achitat în dosarul Turceni - Rovinari, în care a fost acuzat de fapte de corupție, dă în judecată statul român, precum și pe procurorul care l-a trimis în judecată în acest dosar.

Victor Ponta a dat în judecată statul român prin Ministerul Finanțelor, Direcția Națională Anticorupție (DNA) și pe procurorul Jean Uncheșelu, cel care l-a trimis în judecată pe fostul premier al României în dosarul Turceni - Rovinari, dosar în care Ponta a fost achitat definitiv la finalul anului trecut, după 8 ani de termene ale procesului.

Acțiunea fostului premier  a fost înregistrată la Tribunalul București, în 26 aprilie, iar obiectul dosarului este ”acțiune în răspundere delictuală”. Pe lângă Ponta, în același dosar a fost achitat și fostul senator Dan Șova, cei doi fiind judecați pentru fapte de corupție.

”Am decis să-l dau în judecată pentru cei opt ani și jumătate pe care mi i-a luat din viață, sigur, cu Statul Român în subsidiar. Nu ca o chestie personală, ci vreau să văd la cât apreciază statul român, poate îmi dă zece lei despăgubiri, poate o sută de lei, poate un milion de lei, faptul că ai fost dat jos din funcție cu un dosar fals.

Am avut sechestru pe bunuri opt ani și jumătate. Vreau să-i iau jumătate din salariul de 10.000 de euro”, a afirmat Victor Ponta în emisiunea ”Marius Tucă Show”, în luna februarie, notează news.ro.

Ponta s-a declarat mereu nevinovat

Victor Ponta a afirmat că a fost tot timpul nevinovat în privința acuzațiilor care i s-au adus. ”Am fost tot timpul nevinovat și dosarul penal a avut, de la început, scopul de a mă îndepărta din funcție.

Mă bucur că am avut încredere în Justiție. Le cer iertare celorlalți 4 inculpați (toți achitați) care au fost victime colaterale. Îmi pare rău pentru suferința familiei și a prietenilor mei din această perioadă.

Regret că statul român (adică noi toți) a plătit cheltuieli inutile de peste 1 milion de euro - expertize, percheziții, magistrați, avocați etc., doar să justifice o acuzație evident neserioasă și netemeinică.

Nu am nicio așteptare și nicio dorință de revanșă față de autorii acestui dosar sau față de cei care au profitat politic. Nu vreau însă să uităm că, prin acest dosar și demisia impusă, a fost schimbată soarta mea, a multor alți oameni nevinovați și chiar destinul politic al României.

Îmi doresc ca asemenea abuzuri să nu se mai repete niciodată în țara noastră”, a arătat Ponta atunci, adăugând că ”Jean Uncheșelu nu a comis o eroare, o greșeală, o interpretare greșită sau a fost indus în eroare de  o schimbare de legislație sau o decizie nouă a CCR, el a comis un abuz despre care știa că e un abuz”, potrivit unei postări făcute pe Facebook.

Citește și: Victor Ponta, achitat în dosarul Rovinari - Turceni. Decizia ÎCCJ este definitivă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel