Noi informații despre extrădarea lui Paul Lambrino - surse judiciare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Paul Lambrino a fost arestat preventiv, după ce a fost prins în Malta.    

Avem informații pe surse judiciare din Malta despre extrădarea lui Paul Lambrino. Fugarul a făcut o nouă cerere de eliberare pe cauțiune. Mâine se judecă această contestație la eliberarea pe cauțiune.

Instanța din Malta a refuzat, în primă instanță, eliberarea pe cauțiune, pe care a solicitat-o Paul Lambrino. Mâine nu va judeca același judecător speța, ci altul, deci probabil se va menține decizia. Între timp, instanța din România a trimis maltezilor mandatul de arestare european tradus, plus alte documente relevante.

În vârstă de 76 de ani, Paul Lambrino a fost prins în Franța, în iunie 2022, după ce a fugise din țară. În decembrie 2020, a fost condamnat în România la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și dare de mită.

El a fost acuzat că, între 2006 și 2013, a conspirat cu o bandă de infractori pentru a recupera proprietăți pe care pretindea că le moștenește din familia regală românească, inclusiv pădurea Snagov și ferma Băneasa. În total, 18 persoane au fost condamnate.

Procurorii au afirmat că Lambrino nu avea niciun drept asupra acestor proprietăți și au estimat că prejudiciul adus statului a fost de aproximativ 145 de milioane de euro.

Mai multe informații, aici:

https://www.dcnews.ro/paul-lambrino-arestat-preventiv-dupa-ce-a-fost-prins-in-malta_957550.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel