Cutia milei cu POS contactless într-o biserică din România. Enoriaşii pot lăsa 5, 10 sau 50 de lei cu cardul
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
Vremurile moderne îi determină pe clerici să se adapteze la noile cerinţe şi să ţină pasul cu tehnologia, astfel că mai multe lăcaşe de cult au introdus cutia milei dotată cu POS.

Preoţii de la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Cluj sunt în trend cu vremurile în continuă schimbare. Aceştia u vrut să se asigure că fiecare credincios are la dispoziție toate modalitățile prin care să doneze, astfel ca replica „Nu am bani cash” să nu mai ţină loc de scuză. „Această inițiativă a instalării pos-urilor s-a născut ca o necesitate, atunci când multe persoane care azi nu mai poartă cu ele sume importante de bani și își fac plățile folosindu-se de card sau telefon, atunci, pur și simplu, au voit să facă plăți și la biserică și au regretat faptul că nu avem noi instalat un pos.”, a declarat Pr. Dr. Șerban Tarciziu-Hristofor, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

Nu este singurul lăcaş de cult unde clericii au adoptat această măsură. POS-urile din Catedrala Sfântul Iosif au fost montate acum, deși Arhiepiscopia Romano-Catolică dorea montarea acestor dispozitive de mai mulți ani. În cutia electronică pentru donații, credincioșii pot dărui 5, 10 sau 50 de lei din portofelul lor electronic, în contul Catedralei, fără a fi nevoiți să introducă și cod pin. Cutia milei în variantă electronică are un avantaj suplimentar: împiedică potențialii hoți să fure banii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel