Vine vara mai devreme. Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea în weekend și săptămâna viitoare
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în următoarea perioadă.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, Elena Mateescu, directorul general al ANM, precizat cum va fi vremea în următoarea perioadă:

”De la finalul acestei săptămâni, temperaturile vor fi în creștere pentru că maximele pot ajunge până la 27-28 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, dar în special cele extracarpatice.

Mai discutăm și de fenomene meteorologice care fac obiectul unei avertizări cod-galben, din această dimineață de la ora 10 până mâine seară la ora 23, pentru sudul Banatului, Transilvaniei dar și zona Carpaților Meridionali. Acolo vântul va avea intensificări, la rafală, de 55-65 de km pe oră cu scurte reprize de 70-80 de km pe oră. 

În același timp, un cod portocaliu va intra în vigoare la ora 21, până mâine la ora 12 și vizează județul Caraș-Severin unde vitezele vor atinge 80-85 de km pe oră, temporar chiar 90 de km pe oră. 

Din punct de vedere termic, de la sfârșitul acestei săptămâni, de la o zi la alta, valorile vor fi în creștere. Dacă astăzi contăm pe 15-24 de grade Celsius, de sâmbătă contăm pe valori de până la 27 de grade Celsius, duminică 28 de grade Celsius. Săptămâna viitoare valori similare, mai calde decât în mod obișnuit, inclusiv în capitală maxime de peste 25-26 de grade Celsius, pragul unei zile de vară.”, a zis Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel