Ce este, cu adevărat, tragic în crima din Crângași. Concluziile psihologului Radu Leca
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Psihologul Radu Leca a vorbit despre crima de lângă Parcul Crângași din București.

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a murit, marți noapte, după ce a fost bătut cu bâtele de doi tineri de etnie romă, chiar în plină stradă, în fața Parcului Crângași din București. Se pare că suspecții au devenit violenți, atunci când victima a sărit în apărarea fiicei concubinei sale, care avea un conflict cu cei doi.

Agresorii au fost prinși, deși au încercat să fugă după odiosul incident. Aceștia au fost duși la secție, iar rudele lor le-au luat apărarea.

Cum se poate ca niște puști să fie atât de violenți? De ce nimeni nu a intervenit? Cum să mori în toiul zilei, în plină stradă? Era aproximativ ora 20.30 când s-a produs tragedia

Dincolo de crima în sine, aceste întrebări sunt, cu adevărat, tragice.

Psihologul Radu Leca a explicat, într-un interviu pentru DC News, care ar fi posibilele cauze ale unor astfel de crime și violențe extreme făcute de tineri, chiar adolescenți, în plină stradă, în văzul tuturor și de ce oamenii din jur, conform filmărilor din spațiul public, au fost în mare parte ignoranți, pare că erau paralizați de frică.

'În momentul în care spațiul online fuzionează cu realitatea, atunci totalitatea elementelor care au legătură cu GTA (Grand Theft Auto) fuzionează cu realitatea adolescentului și tânărului adult. În interiorul acestui joc, am fost învățați încă din data lansării, că putem răni, lovi, cu bâte sau alte obiecte contondente un alt jucător.

În baza noțiunii de superexcitație pe care au avut-o cei doi făptași în prezența victimei, ce se suprapune cu prezența a două persoane de sex feminin, am avut de-a face cu un caz ce se va mai repeta pe teritoriul României. De ce spun acest lucru? Pentru că, atât timp cât în interiorul spațiului online nu o să apară organismul de control și verificare al informațiilor cu puternic impact emoțional ce ajung la adolescenți și preadolescenți se vor mai repeta astfel de cazuri.', a spus Radu Leca.

'Fapta în sine a fost plănuită de cei doi tineri. În prima fază, victima i-a îndepărtat pe agresori. Aceștia s-au dus într-o locație secretă, au luat obiecte contondente și le-au folosit în lovirea până la moarte a unui tată, în vârstă de 47 de ani, ce și-a apărat ambele fiice. Așa cum acest tătic a căzut pradă agresiunii în mijlocul străzii, în fața Parcului Crângași, așa vor mai avea loc nenumărate alte elemente de acest tip pe teritoriul României.', a zis Radu Leca.

'Dacă vom sta să privim cele 6 filmări de până acum, toate sunt valide, plus cele două filmări care au fost șterse de pe Tik Tok în cursul dimineții, între orele 7:45 și 9:42, dar ele se vor reurca, vom observa cum o gamă largă de civili stau și asistă neputincioși la acest tragic eveniment. Nicio persoană întreagă la minte nu s-ar fi băgat în acest incident, din cauza fricii că ar putea să pățească la fel, dar, cu siguranță, oamenii ar fi trebuit să sune imediat la 112, nu să aștepte ca acest om să fie ucis cu bâtele în mijlocul străzii', a mai spus psihologul Radu Leca, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel