Ambasadorul României în Slovacia, informații de ultimă oră despre atentatul asupra premierului Fico: Asta este ceea ce știm în acest moment
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Călin Fabian, ambasadorul României în Slovacia, a venit cu mai multe informații despre atentatul din Bratislava, unde premierul Robert Fico a fost împușcat.

Călin Fabian, ambasadorul României în Slovacia, spune că nimeni nu se aștepta la un asemenea incident, iar deocamdată nu se cunosc detalii despre starea în care se află premierul Robert Fico.

VEZI ȘI: Robert Fico, premierul Slovaciei, a fost împușcat

"Deși sunt aici, deocamdată nu știu mult mai multe decât se știe în general în lume pentru că acum comunicarea prin canale media este mult mai rapidă, știm doar că atentatul s-a petrecut în afara Bratislavei. După o ședință de Guvern, premierul a ieșit în public, atunci s-a întâmplat. Au fost trei focuri de armă dintre care probabil că, conform informațiilor, unul a atins zona abdominală, momentan este spitalizat, nu știm detalii despre starea premierului.

"La nivelul comunității slovace este o confuzie totală, nimeni nu se aștepta la așa ceva"

Știm că foarte posibil unicul... s-ar putea să fie mai mulți atentatori, unul dintre ei a fost arestat, nu știm identitate, nu există încă un comunicat oficial din partea autorităților slovace, doar șeful statului a dat un mesaj pe Twitter în care condamnă atentatul, nu știm motivele pentru care s-a produs atentatul, nu știm dacă a acționat în nume propriu sau în numele unui grup. Asta este ceea ce știm în acest moment.

Ceea ce pot să vă spun, la nivelul comunității slovace este o confuzie totală, nimeni nu se aștepta la așa ceva, e o situație fără precedent, deci probabil că vor trebui câteva ore ca lucrurile să se stabilizeze și să știm mai multe elemente despre ceea ce s-a întâmplat și de ce s-a întâmplat", a declarat Călin Fabian, ambasadorul României în Slovacia, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel