Cum se îngrijesc roșiile în iunie: cinci sfaturi pentru o recoltă bună
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum se îngrijesc roșiile în iunie, cinci sfaturi pentru o recoltă bună. Sursa foto: freepik.com
Cum se îngrijesc roșiile în iunie, cinci sfaturi pentru o recoltă bună. Sursa foto: freepik.com
Roșiile sunt o cultură autopolenizată, care nu are nevoie de albine. Dar este mai bine să ajutați tufele de roșii care sunt cultivate în sere unde nu există vânt.

În această perioadă, grădinari experimentați folosesc Nitrophoska, un îngrășământ cu azot-fosfor, sub formă lichidă. Pentru asta, diluați 1 linguriță de Nitrophoska într-o găleată cu apă și turnați 1 litru de soluție sub fiecare tufă de roșii. După o săptămână, repetați hrănirea. Dacă solul din grădină sau din seră este epuizat, aplicați această soluție nutritivă de 2 ori pe săptămână.

Principala regulă este să o faci la timp, nu mai târziu de când tufele de roșii depășesc 4-5 cm lungime. În această perioadă, lăstarii sunt încă subțiri și nu atrag putere de la planta mamă.

Cu ce să hrănești usturoiul, astfel încât să nu se usuce și să crească cât pumnul

Prima udare se efectuează la două săptămâni după plantarea răsadurilor în grădină, iar apoi se repetă la fiecare 10-14 zile. Acest lucru va preveni îngroșarea tufelor. Nu rupeți de tot vârful lăstarilor, ci asigurați-vă că lăsați un ciot de 2 cm înălțime.

Procedura este necesară pentru roșiile înalte. Ele cresc mult și, facă nu sunt tăiate, se pot transforma în mini-copaci. Astfel de tufe de roșii trebuie scurtate pentru a limita creșterea tulpinii centrale a plantei.

Roșiile nu au nevoie de albine, dar este mai bine să ajutați tufele, care sunt cultivate în sere unde nu există vânt. Pentru a face acest lucru, trebuie să scuturați puțin tufele înflorite.

Pudra care protejează plantele împotriva bolilor și a dăunătorilor se află în cămara ta

Este necesar să faceți acest lucru de 2-3 ori pe săptămână, în timpul zilei și doar pe vreme uscată, deoarece atunci polenul va cădea ușor  din pistil pe stigmat. După aceea, udați plantele. Puteți pune sub tufe rumeguș, care va reține umiditatea în sol. Nu uitați să ventilați sera, deoarece acest lucru contribuie la o polenizare mai bună.

Pentru a crește randamentul, în timpul înfloririi celei de-a doua și a treia perii de flori, este necesar să pulverizați plantele cu o soluție slabă de acid boric. Borul contribuie la întărirea și creșterea plantelor și, de asemenea, crește conținutul lor de zahăr. Se diluează 10 grame de pulbere de acid boric în 10 litri de apă. Pulverizați soluția de 2 ori în 10 zile.

Pepenii vor crește uriași și dulci, dacă sunt udați corect. Iată ce trebuie să faci

Inspectați constant tulpinile roșiilor. Când tulpinile de la bază își schimbă culoarea de la verde la albăstrui, este timpul să adăugați din nou pământ la rădăcini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel