Cu ce să hrănești usturoiul, astfel încât să nu se usuce și să crească cât pumnul
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cu ce să hrănești usturoiul, astfel încât să nu se usuce și să crească cât pumnul. Sursa foto: freepik.com
Cu ce să hrănești usturoiul, astfel încât să nu se usuce și să crească cât pumnul. Sursa foto: freepik.com
Cum să obții o recoltă decentă de legume sănătoase și mari?

Primul element de care usturoiul are nevoie este azotul. Ca îngrășământ, se recomandă utilizarea unui amestec combinat de nitrat de amoniu și sulfat de magneziu. Primul instrument conține azot într-o formă ușor accesibilă usturoiului. Îngrășământul ajută la creșterea mai rapidă a părții aeriene și previne îngălbenirea și uscarea frunzelor.

Al doilea tip de îngrășământ conține magneziu și sulf. Primul element, magneziul, contribuie la o mai bună asimilare a fosforului din sol, iar sulful ajută la absorbția mai bună a azotului.

Pepenii vor crește uriași și dulci, dacă sunt udați corect. Iată ce trebuie să faci

Îngrășământul se prepară conform următoarei scheme: azotat de amoniu - 1 lingură, sulfat de magneziu - 1 lingură, apă caldă - 10 litri.

Toate substanțele trebuie diluate cu grijă până când cristalele sunt complet dizolvate.  

De asemenea, poți folosi amoniac, care acționează ca o sursă de azot pentru usturoi. Ai nevoie de 2 linguri de amoniac la o găleată de apă. 

Acest îngrășământ asigură o bună protecție a plantei, prevenind apariția dăunătorilor. Deci,   pansamentul  cu amoniac este cea mai bună opțiune.

Cea mai eficientă soluție pentru hrănirea unui măr la începutul lunii iunie. Fructele vor fi mari și suculente

Usturoiul trebuie fertilizat, pentru a doua oară, deja în iunie cu o soluție din cenușă de lemn, care este bogată în potasiu și fosfor. Primul element este necesar pentru formarea cățeilor, al doilea pentru dezvoltarea sistemului radicular. La urma urmei, fără rădăcini bune, planta pur și simplu nu va putea absorbi pe deplin nutrienții din sol.

Un pahar de cenușă se amestecă cu 10 litri de apă. Toarnă soluția la rădăcinile plantelor.  Consumul este aproximativ după cum urmează: 5 litri pe metru pătrat. 

Pudra care protejează plantele împotriva bolilor și a dăunătorilor se află în cămara ta

Pentru a obține capete mari de usturoi, este necesar să sparge tijele. În caz contrar, plantele își vor depune toate eforturile în formarea capsulei de semințe, și nu a cățeilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel