Chițoiu: PDL ”a căpușat” Oltchim de 6 mil. de euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
chitoiu dcc
chitoiu dcc

Ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, arată într-un comunicat că a decis sesizarea Parchetului și ANAF, în legătură cu suspiciuni de corupție și prejudicii de șase milioane de euro aduse combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea, accentuând că Oltchim a fost ”căpușat de firmele PDL,” transmite Mediafax.

”Până în prezent, am depus sesizări la organele abilitate, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la ANAF, sesizări al căror obiect viza suspiciuni grave de corupţie şi prejudicii estimate deja la peste 6 milioane de euro, în condiţiile în care controlul nu a fost încă finalizat,” se arată în comunicatul Ministerului Economiei.

Afirmațiile lui Daniel Chițoiu sunt o replică la ceea ce Vasile Blaga declara marți, și anume că premierul Victor Ponta ar trebui ”să se deplaseze din studiourile de televiziune la Combinatul Oltchim” şi să-l demită ”pe aşa-zisul ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu. ”Asemenea declarații sunt considerate de ministrul Economiei drept ”lucruri halucinante” spuse ”din disperare.” ”Am dezvăluit toate nenorocirile care au avut loc acolo în ultimii trei ani şi cred că toată România a înţeles ce s-a întamplat la Oltchim. ARD se află acum în situaţia în care «Hoţul strigă hoţii!», în încercarea de a ascunde sub preş mizeria facută la Oltchim. (...) Nu l-am auzit pe domnul Blaga sau pe vreun alt membru al PDL să-şi asume nici macar 1% din responsabilitate în ce priveste situaţia Oltchim,” mai declară Daniel Chițoiu în comunicat.

Demnitarul a ținut să-i asigure pe contestatarii săi că face tot ce poate pentru a asigura plata la zi a salariilor angajaților și pentru deschiderea ”treptată” a combinatului. ”În ce-l priveşte pe domnul Blaga vreau să-i transmit un singur lucru: am de coordonat un minister şi de îndreptat toate nenorocirile pe care le-am găsit aici când am venit, în 9 mai. Nu am nici timp şi nici nu intenţionez să răspund la fiecare atac demagogic lansat cu disperare de ARD,” adaugă Daniel Chițoiu.

Angajații Oltchim au început să protesteze anul acesta în august, după ce combinatul a fost oprit din funcționare. Compania a fost scoasă la licitație în vederea privatizării, Dan Diaconescu oferind cea mai mare sumă pentru obținerea acțiunilor majoritare ale combinatului. Privatizarea a culminat cu un eșec după ce patronul OTV nu a plătit suma de 45 de milioane pe care s-a angajat s-o ofere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel