Reuters: Acțiunile Reddit cresc după parteneriatul cu OpenAI
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Unsplash.com
Unsplash.com
Acțiunile Reddit au crescut cu 14% vineri, în urma unui parteneriat cu firma de inteligență artificială OpenAI, care se așteaptă să atragă mai mulți utilizatori pentru platforma de socializare prin experiența îmbunătățită de către AI și să atragă mai multe venituri din publicitate.

Acțiunile erau tranzacționate la 64,25 dolari înainte de deschiderea pieței, aproape de cel mai înalt preț de închidere de 65,11 dolari - atins la sfârșitul lunii martie.


Parteneriatul, anunțat joi, permite Reddit să valorifice tehnologia OpenAI pentru a construi instrumente și funcționalități, și platforma ChatGPT a OpenAI pentru a integra conținutul Reddit într-un mod "real-time, structurat". OpenAI va deveni, de asemenea, partener de publicitate pentru Reddit.


Pactul răspunde promisiunii de la IPO a Reddit de a profita de oportunitățile de a face mai mult cu AI, fie că este vorba despre implementarea tehnologiei pe platformă pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului sau despre alimentarea conținutului său în modele de limbaj AI, a declarat Russ Mould, director de investiții la AJ Bell.


Reddit, care generează în principal venituri din publicitate, încearcă să-și diversifice sursele de venituri. Într-o depunere făcută în februarie, compania și-a exprimat intenția de a explora noi canale de monetizare, inclusiv oferirea de instrumente pentru creatori și licențierea datelor sale către terți.

Reddit are deja acorduri de licențiere a datelor cu părți nedeclarate, care sunt proiectate să contribuie cu cel puțin 66,4 milioane de dolari în venituri în acest an. Licența permite terților să acceseze, să caute și să analizeze datele de pe platformă.


Cu un număr zilnic de utilizatori activi de peste 80 de milioane, Reddit este considerat un jucător mai mic pe piața de social media. Compania a fost listată la bursa de valori din New York pe 21 martie. Acțiunile sale au crescut cu 66% față de prețul lor la IPO de 34 de dolari bucata.


Acordul vine în contextul unui număr tot mai mare de procese împotriva OpenAI, cu firme care acuză utilizarea neautorizată a conținutului lor pentru antrenarea unor modele de limbaj mari.


În ultimele luni, OpenAI a încheiat, de asemenea, acorduri de licențiere a conținutului cu mai multe edituri, inclusiv Associated Press și Financial Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel