Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei LAPTE mai multe zile la rând - STUDIU
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 02 sep, 15:23
WhatsApp
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei LAPTE mai multe zile la rând - STUDIU / Foto: Pixabay
Află în articol ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte mai multe zile la rând.

Deja este cunoscut faptul că laptele conține nouă nutrienți esențiali de pe urmă cărora sănătatea copiilor are de câștigat: calciu, proteine, potasiu, fosfor, potasiu, vitamina D, vitamina B1, vitamina A, Riboflavine și niacină. Totuși, un studiu recent vine cu noi informații importante despre consumul de lapte. Se pare că cei care beau zi de zi lapte ar putea unele beneficii despre care nu se știa.

Concret, acest studiu arată există o scădere a riscului de a face boli coronariene pentru cei care beau lapte constant. Un pahar cu lapte pe zi poate ține la distanță bolile de inimă, scrie Realitatea.net, care citează Daily Mail și Science Daily. Studiul este un amplu, realizat pe datele a două milioane de persoane. De asemenea, potrivit cercetării, nivelul de colesterol este mult mai scăzut pentru cei care beau lapte, ceea ce se poate traduce prin riscuri mai mici de a suferi un AVC sau un infarct.

Cei care beau lapte în mod regulat au cu 14% mai multe șanse să nu sufere boli coronariene. Aceste date vin să contrazică studii mai vechi, în care se spunea că produsele lactate nu ar avea beneficii pentru adulți.

Ce se întâmplă în corpul tău când bei țuică

Țuica este o băutură alcoolică. Distilată în alambic, licoarea se obține prin fermentarea prunelor. În funcție de zona în care este făcută, țuică poartă și alte denumiri: horincă, palincă, răchie sau șliboviță. În funcție de concentrația de alcool, țuică este obișnuită, cea care are în jur de 24-28 grade, țuică bătrână de 32-48 grade și horincă în jur de 50- 55 grade. Cert este că nicio țuică nu coboară sub 24% concentrația alcoolică.

G Ad:

Ca și în cazul vinului, țuicii vechimea îi conferă valoare. Poate avea 3 ani vechime și atunci se cheamă că e o țuică bătrână sau 7 ani vechime, adică o țuică extra.

Țuică însoțește mâncărurile grase. Românii beau de obicei câte un păhărel de țuică atunci când mănâncă slănină, friptură de porc sau un preparat tradițional din carne. Toate acesta se sting cu o gură de țuică. De ce? Pentru că aceste alimente se depun acolo unde nu ți-ai dori, adică îngrașă. Noroc cu țuica, că are efect asupra digestiei și a metabolizării grăsimilor.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro