Data actualizării:
Data publicării:

VIDEO - Leapșa LUPILOR în Parcul Natural Putna Vrancea

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Leapșa LIPILOR în Parcul Natural Putna Vrancea / Foto: Pixabay
Leapșa LIPILOR în Parcul Natural Putna Vrancea / Foto: Pixabay

Imagini inedite cu mai mulți lupi jucăuși au fost surprinse în Parcul Natural Putna Vrancea.

Romsilva a public imagini inedite cu mai mulți lupi jucăuși, surprinse în Parcul Natural Putna Vrancea.

"Leapșa lupilor în Parcul Natural Putna Vrancea. Imagini extraordinare cu mai mulți lupi cu chef de joacă au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei instalată în Parcul Natural Putna Vrancea de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului. România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Uniunea Europeană.

Date interesante despre lupi

Lupii trăiesc în haită, sunt rar văzuți în libertate și au un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Haitele de lupi au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot apărea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită. Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră.

Lupii au simțuri foarte bine dezvoltate

Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.  Atacă în haită, bine coordonați, și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă. Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Romsilva.

”Dormitorul” lui Baloo

Romsilva a publicat imagini și cu ursul Baloo.

"Dormitorul” lui Baloo, locul unde a fost surprins ursul din Parcul Național Piatra Craiului trăgând un mic pui de somn, este foarte aglomerat. Camera de monitorizare a faunei instalată în pădure de specialiștii Romsilva din cadrul administrației Parcului Național Piatra Craiului a surprins o adevărată ”paradă” a faunei bogate, cerbi, ciute, alți urși și ursoaice cu pui, lupi, mistreți și un râs, toți au fost surprinși de camera video prin acel loc.", se arată într-o altă postare a Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel