Cel mai vechi timbru din lume a fost scos la licitație. Suma uriașă la care a fost estimat - FOTO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cel mai vechi timbru din lume a fost scos la licitație.

Cel mai vechi timbru din lume a fost scos la licitație, transmite Pro Tv. Este vorba despre așa-numitul “Penny Black”, un timbru nefolosit, care a fost tipărit în 1840, în primul lot de timbre realizate vreodată în lume.

Potrivit experților, mai există doar alte două timbre similare, ambele în posesia Muzeului Poștei Britanice. Cel care va fi scos la vânzare peste câteva săptămâni face parte din colecția unui om de afaceri britanic. Experții în filatelie estimează că timbrul va fi vândut la licitație cu peste 7 milioane de euro, cel mai mare preț plătit vreodată pentru o marcă poștală.

Mașini rare sunt scoase la licitație în București. Unde le puteți vedea și testa

Din timp în timp, în cadrul unor licitații de artă și obiecte de colecție, se întâmplă ca în România să apară în licitație și mașini istorice sau de lux, ce au aparținut unor personalități din România ori străinătate, cum a fost cazul recent cu limuzina Paykan ce a fost făcută cadou lui Nicolae Ceaușescu ori cu cabrioletul Maserati Spyder ce a făcut parte din colecția lui Elton John.

De data aceasta, la începutul lui noiembrie, casa de licitații Artmark scoate la vânzare, la prețuri de pornire în licitație de câteva mii de euro, șase mașini rare, modele istorice dar perfect funcționale, provenind din colecțiile unor pasionați ori din patrimoniile unor instituții, în cadrul evenimentului deja tradițional al "Licitației de Eleganță". 

Cu o istorie impresionantă, se remarcă prin eleganță fosta mașină de protocol a Ambasadei Chinei la Bruxelles, utilizată de ambasadori în deplasările oficiale. Este vorba de modelul exclusivist Cadillac Fleetwood Long, din 1979, unul dintre cele mai scumpe modele produse în epocă. Piesa de colecție are un preț de pornire, în licitație, de doar 5.000 de euro și deține atestatul de vehicul istoric. Apoi, unul dintre cele mai cunoscute modele istorice sport, celebre din competiții și filme artistice, un exemplar bine întreținut de Ford Thunderbird, având un preț de pornire de 11.000 de euro. Vezi AICI mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel