Bulgaria schimbă legislaţia auto. Românii nu vor mai putea înmatricula maşinile peste Dunăre
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
masini-bulgaria
masini-bulgaria

În curând, românii nu îşi vor mai putea înmatricula maşinile în Bulgaria, politicienii de la Sofia pregătind anumite prevederi care să imposibilă ca o maşină al cărei proprietar are domiciliul într-o altă ţară să continuă să poarte un număr de înmatriculare din Bulgaria.

Potrivit lui Borislav Bogoev, vicepreşedinte al Comisiei bulgare de supraveghere financiară de la Sofia, noul proprietar al unui vehicul auto va fi obligat să-l înmatriculeze la adresa sa de domiciliu în termen de 14 zile după achiziţionare, potrivit agerpres.ro. După expirarea a două săptămâni de la achiziţionare, vechiul număr de înmatriculare a vehiculului îşi va pierde valabilitatea. În acest fel nu va mai fi posibil ca vreun român să-şi cumpere un autoturism din Bulgaria şi să continue să-l conducă în ţara sa fără să-i schimbe numărul de înmatriculare, transmite realitatea.net.

Borislav Bogoev a adăugat că, dacă vreun autoturism înmatriculat în Bulgaria produce un accident în România, despăgubirile sunt plătite de compania de asigurări din Bulgaria, sau în cazul în care acesta nu are poliţă de răspundere civilă auto - de Fondul de garantare din Bulgaria. În momentul de faţă, la acest fond au fost reclamate despăgubiri de peste 33 milioane de euro. Este vorba de fapt de scurgerea unor capitaluri naţionale din Bulgaria către România, a spus Bogoev.

Reprezentanţii sectorului de asigurări din Bulgaria au notat că cea mai mare problemă pentru ei este că media primelor de despăgubire în România este mult mai mare faţă de cea din Bulgaria. În acelaşi timp, preţul poliţelor de asigurare în Bulgaria este mai mic decât în România. O altă problemă ar fi că asiguratorii nu au cum să facă o evaluare personală a riscului când este vorba de un şofer român deoarece nu deţin nici un fel de informaţii despre persoană respectivă.

Citeşte şi:

Poliția a pus gând rău proprietarilor mașinilor înmatriculate în Bulgaria, prin limitarea circulației acestora pe teritoriul României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel