Florin Piersic, după intervenția chirurgicală la genunchi. Dr. Nicolae Bacalbașa: Prioritatea este salvarea vieții
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam Photos - Octav Ganea
Dr. Nicolae Bacalbașa a vorbit despre situația actorului Florin Piersic, operat la Spitalul Foișor.

Dr. Nicolae Bacalbașa, medic specialist chirurgie generală, a oferit informații legate de situația lui Florin Piersic, care se află internat la Spitalul Foișor, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de extragere a protezei de la genunchi, de unde ar fi pornit infecția care a ajuns și la nivelul stimulatorului cardiac.

”O septicemie este o situație medicală de extremă gravitate. Intervenția chirurgicală care s-a efectuat a fost numai un element în tratarea acestei septicemii, în eliminarea unui punct de întreținere a infecției.

Orice operație este o agresiune. Orice operație este o posibilitate aproape certă de agravare. Din fericire, această intervenție nu a reprezentat o agravare majoră a stării marelui actor. Problema evoluției ulterioare este absolut imprevizibilă”, a explicat medicul Nicolae Bacalbașa la Realitatea Plus.

Bacalbașa: Prioritatea este salvarea vieții

În ceea ce privește evoluția ulterioară a stării de sănătate a actorului, fiind vehiculată inclusiv varianta amputării piciorului, în cazul în care situația se agravează, medicul chirurg susține că prioritară este salvarea vieții maestrului Piersic.

”Fără îndoială că prioritatea este salvarea vieții. Problema funcționalității genunchiului sau chiar a unei eventuale amputații, în situații extreme, este secundară în raport cu problema esențială a salvării vieții”, a mai spus medicul.

Întrebat cât de gravă este situația marelui actor, ”pe o scară de la 1 la 10”, medicul a precizat că ”o septicemie, mai ales la un om în vârstă, diabetic, este o situație imprevizibilă. Dar în tot cazul, mergem spre cifre mari”.

Citește și: Starea lui Florin Piersic s-a îmbunătățit. Medicii de la Foișor: Evoluție lent-favorabilă. Mănâncă și bea apă singur

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel