Ambasadorul rus la ONU, avertisment pentru omologul american
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Şeful misiunii permanente a Rusiei pe lângă Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, foloseşte termenul de ''regim'' în raport cu Rusia şi a avertizat că, dacă la viitoarea reuniune a Consiliului de Securitate al ONU Haley va face referire din nou la 'regimul rus', el ar putea opri reuniunea, relatează joi agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti.

În februarie, la o reuniune a Consiliului de Securitate, Nikki Haley a declarat că drepturile suverane ale unei naţiuni sunt fundamentale, dar atunci când nu respectăm principiul suveranităţii şi 'permitem regimurilor (nord-coreean) lui Kim Jong-Un, lui (preşedintelui sirian Bashar) al-Assad şi Vladimir Putin (preşedintele Rusiei) să acţioneze cu impunitate, facem exact opusul'.

Încă de atunci ambasadorul Rusiei la ONU a replicat că atât în Federaţia Rusă, cât şi în Siria nu există 'regimuri', ci preşedinţi aleşi de popor şi guverne legitime şi a cerut delegaţiei americane 'să respecte cel puţin uzanţele diplomatice'.

Relaţiile între SUA şi Rusia sunt 'mai proaste ca oricând, chiar mai rele decât în perioada Războiului rece'.

Relaţiile ruso-americane traversează în prezent o perioadă gravă de criză. Însuşi preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri într-o postare pe Twitter că relaţiile între SUA şi Rusia sunt 'mai proaste ca oricând, chiar mai rele decât în perioada Războiului rece'. 'Nu există niciun motiv pentru asta. Rusia are nevoie de ajutor în privinţa economiei sale, ceea ce ar trebui să fie uşor de făcut, şi avem nevoie ca toate naţiunile să lucreze împreună. Să oprim atunci cursa înarmărilor?', a afirmat preşedintele american, la puţin timp după ce într-un alt mesaj avertizase Moscova asupra implicării sale în conflictul sirian. D

eteriorarea relaţiilor dintre Rusia şi SUA s-a accentuat după criza din Ucraina, când Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea şi a avut un rol în izbucnirea conflictului din estul Ucrainei. Situaţia s-a înrăutăţit după presupusa ingerinţă în alegerile prezidenţiale din 2016 în SUA. Iar otrăvirea recentă a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale sale, Iulia, în Marea Britanie cu un agent neurotoxic, situaţie pentru care Londra a acuzat Moscova, nu au făcut decât să înrăutăţească lucrurile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel