O vârstnică de 98 de ani a străbătut 10 km sub bombardamente pentru a scăpa de ruși. Povestea ucrainencei
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
O ucraineancă, în vârstă de 98 de ani, a devenit un simbol al curajului și rezistenței în mijlocul ororilor războiului din Ucraina, după ce a străbătut 10 km sub bombardamente, sprijinindu-se de bețe și dormind pe pământ, încercând să ajungă în zone controlate de Kiev, scrie Reuters.

Într-un videoclip postat de poliția Ucrainei pe rețelele sociale luni, femeia, identificată ca Lidia Stepanivna, a povestit că a mers fără hrană sau apă, căzând de mai multe ori, dar "caracterul" ei a făcut-o să continue.

"Am supraviețuit acelui război (cel de-al Doilea Război Mondial), și supraviețuiesc acestui război", a spus Stepanivna în videoclip, care o arată așezată pe un pat într-un adăpost, îmbrăcată într-un palton disproporțional și cu o eșarfă legată pe cap, având încă un băț de lemn în mână. "Am plecat din Ucraina cu picioarele."

Ea a adăugat că războiul pe care acum Rusia îl duce împotriva țării sale nu se compară cu cel de-al Doilea Război Mondial.

"Casele ard și copacii sunt smulși din rădăcini", a spus ea.

Ministerul de Interne al Ucrainei a declarat într-un comunicat pe site-ul său că femeia a fost descoperită de militarii ucraineni seara și a fost preluată de poliție, care a dus-o la un adăpost pentru evacuați.

"Ofițerii de poliție caută acum rudele femeii", a menționat ministerul.

Nu a fost clar imediat când a fost descoperită femeia.

Războiul, aflat acum în al treilea an și fără o perspectivă de sfârșit, a ucis mii de oameni, a transformat orașele și satele ucrainene în ruine și a forțat milioane de oameni să-și părăsească casele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel