Patru poliţişti au fost omorâți și alți patru au fost răniți într-un schimb de focuri în Carolina de Nord, SUA - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Patru poliţişti au fost omorâți într-un schimb de focuri petrecut în cadrul unei operaţiuni de arestare a unui suspect, care a fost la rândul său ucis, în Charlotte, în statul Carolina de Nord din SUA, conform autorităţilor, citate de EFE. 

Pe lângă cei patru ofiţeri de poliţie morți, alţi patru poliţişti au fost răniţi în schimbul de focuri. Doi suspecţi au fost arestaţi. Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 13:30 (17:30 GMT), atunci când un grup de agenţi ai Serviciului de Şerifi al Statelor Unite ale Americii se pregătea să pună în executare mandatul de arestare emis pe numele unui bărbat pentru deţinere ilegală de arme de foc. Suspectul avea deja cazier.

'Când s-au apropiat de acel individ, au fost întâmpinaţi cu focuri de armă', a zis Johnny Jennnings, şeful departamentului de poliţie din Charlotte-Mecklenburg, în cadrul unei conferinţe de presă.

Poliţiştii l-au împuşcat mortal pe bărbat în curtea din faţă a casei, însă s-a tras asupra lor din interiorul imobilului. În acele împuşcături, trei adjuncţi ai şerifului au murit. De asemenea, alţi patru ofițeri de poliție au fost răniţi (un alt adjunct al şerifului şi trei ofiţeri de poliţie locală din Charlotte).

Un al patrulea ofiţer, un poliţist local, rănit grav, a murit câteva ore mai târziu în spital, după ce a fost rănit grav. După o 'confruntare lungă', poliţiştii au reţinut două persoane în interiorul casei.

Video

'Acum încercăm să stabilim ce s-a întâmplat exact în interiorul reşedinţei', a zis Jennings. Preşedintele american Joe Biden a discutat cu primăriţa din Charlotte, Vi Lyles, şi cu guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper, cărora le-a transmis condoleanţe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel