Von der Leyen nu exclude interzicerea TikTok în UE dacă va fi din nou în fruntea Comisiei Europene
Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu exclude interzicerea TikTok în Uniunea Europeană dacă va avea un nou mandat.
Întrebată dacă, în cazul în care va obţine un nou mandat, va interzice TikTok în UE din cauza legăturilor sale cu Republica Populară Chineză, precum SUA, Von der Leyen a spus: "Nu este exclus". Declarațiile au fost făcute în timpul primei dezbateri dinaintea alegerilor europene.
Comisia Europeană a fost "prima instituţie din lume" care a interzis instalarea TikTok pe telefoanele corporative şi se cunoaşte "exact pericolul TikTok", a subliniat Candidata PPE.
A subliniat, de asemenea, că sub mandatul său, conducerea executivului comunitar "a făcut mult" în vederea reglementării serviciilor, asigurându-se că platformele își asumă responsabilitatea pentru conținutul furnizat. Piețele digitale sunt, de asemenea, monitorizate pentru a preveni acțiunile monopoliste ale marilor companii și pentru a asigura un acces echitabil la acestea.
În ciuda declarației, Von der Leyen va avea o întâlnire la Paris cu preşedintele chinez Xi Jinping
În ciuda declarației, Von der Leyen va avea o întâlnire la Paris cu preşedintele chinez Xi Jinping în cadrul turneului său european. În turneul acesta va vizita Franţa, Ungaria şi Serbia, fiind prima sa călătorie în Europa în ultimii cinci ani.
Perspectiva interzicerii rețelei de socializare în Statele Unite a fost un subiect important și în timpul vizitei secretarului de stat american, Anthony Blinken, la Beijing. Aceasta a venit în urma aprobării de către Senatul SUA a unui proiect de lege care ar forța compania chineză ByteDance, deținătoarea TikTok, să vândă aplicația unor oameni de afaceri americani. SUA o să interzică aplicația dacă ByteDance nu face acest lucru.
În cadrul Uniunii Europene, TikTok a decis să suspende, miercurea trecută, programul de puncte al versiunii Lite pe care l-a lansat în Spania şi Franţa, după ce Comisia Europeană a avertizat că noua aplicaţie a fost lansată fără să fi fost publicat mai întâi raportul de analiză a riscurilor impus de legislaţia europeană în privinţa serviciilor digitale.
Cu toate acestea, platforma a trimis acest raport executivului european, care urmează acum să o analizeze, evitând astfel amenda de până la 1% din cifra de afaceri globală cu care a ameninţat Bruxelles-ul, conform Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News