VIDEO - Ploaie cu DRONE la un spectacol din China. Zeci de aparate s-au prăbușit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Drumului de Centură al municipiului Tecuci / Foto: Pixabay
Drumului de Centură al municipiului Tecuci / Foto: Pixabay
Zeci de drone s-au prăbușit la un spectacol din China.

Mii de chinezi au fost puși în pericol la un spectacol, după ce zeci de drone s-au prăbușit. Incidentul a avut loc în orașul Zhengzhou, acolo unde a fost organizat un spectacol de lumini, cu ajutorul dronelor, la care au participat aproximativ 5.000 de persoane, scrie Realitatea.net.

La scurt timp după ce show-ul a început, zeci de drone au căzut peste mulțime. În imaginile video surprinse se vede cum acestea cad din cer, iar oamenii țipă panicați și nedumeriți de ceea ce se întâmplă. În total, organizatorii au folosit pentru spectacolul de lumini 200 de drone. Câteva zeci dintre acestea au căzut. Potrivit autorităților, nimeni nu a fost rănit. Totuși, mai multe mașini parcate în zonă au fost avariate. Organizatorii evenimentului au declarat că, cel mai probabil, aparatele au căzut în urma unei ”erori de funcționare”. 

VEZI ȘI: Persoane dispărute, căutate cu drona în România

Poșta este livrată cu drone pe insulele izolate din Irlanda

O dronă mare, cu două motoare, poartă scrisorile și mandatele poștale între Kirkwall și North Ronaldsay. Până la 100 kg de documente poștale pot fi transportate într-o călătorie de aproximativ 56 km. Călătoria durează mai puțin de 20 de minute.

Procesul a fost inițiat de doar două săptămâni și este realizat de Royal Mail pentru a ajuta la conectarea mai bună a comunităților insulare îndepărtate și la reducerea emisiilor de carbon. Odată ce poșta ajunge la North Ronaldsay - o comunitate de aproximativ 70 de persoane - aceasta este livrată în mod obișnuit de către un lucrător poștal local.

Vehiculele aeriene fără echipaj (UAV) pot zbura în condiții meteorologice proaste, inclusiv ceață, și, spre deosebire de serviciile cu barca, nu sunt afectate de maree.

Dacă proiectul cu Windracers Ltd are succes, tehnologia va fi luată în considerare de Royal Mail pentru a sprijini livrările către zonele îndepărtate din Marea Britanie. Procesul face parte din proiectul Sustainable Aviation Test Environment (Sate), bazat pe Aeroportul Kirkwall. Vezi video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel