"Nu plecăm nicăieri" - TikTok promite să lupte în instanță în timp ce noua lege americană amenință să interzică aplicația 
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
TikTok a promis o bătălie în instanță cu privire la o nouă lege care amenință să interzică aplicația în SUA - șeful platformei spunând "nu plecăm nicăieri".

Președintele Joe Biden a aprobat legea care prevede că platforma va fi blocată dacă proprietarul său chinez, ByteDance, nu o vinde în termen de nouă luni.

Politicienii americani sunt îngrijorați că firma ar putea împărtăși datele utilizatorilor cu guvernul chinez, în ciuda asigurărilor repetate date de TikTok că nu va face acest lucru.

Proiectul de lege a fost aprobat marți de Senat ca parte a unui pachet de ajutor de 95 de miliarde de dolari (76,2 miliarde de lire sterline) pentru Ucraina și Israel.

Joe Biden l-a semnat miercuri dimineața devreme - iar șeful TikTok a ripostat rapid într-un videoclip pe platformă.

"Fiți siguri, nu plecăm nicăieri"

"Fiți siguri, nu plecăm nicăieri. Faptele și Constituția sunt de partea noastră și ne așteptăm să învingem din nou", a declarat directorul general Shou Zi Chew.

O declarație a companiei a adăugat: "Această lege neconstituțională este o interdicție pentru TikTok și o vom contesta în instanță. Credem că faptele și legea sunt în mod clar de partea noastră și vom învinge în cele din urmă."

Contestația ar putea argumenta că o interdicție  ar priva cei 170 de milioane de utilizatori americani ai aplicației de drepturile lor la libertatea de exprimare prevăzute de Primul Amendament.

Legea s-ar putea confrunta, de asemenea, cu opoziția influencerilor TikTok, care se bazează pe aplicație pentru veniturile lor, în timp ce China a declarat anterior că se va opune unei vânzări forțate.

Utilizarea TikTok de către cei aproape patru milioane de angajați ai guvernului federal pe dispozitivele deținute de agențiile sale este deja interzisă în SUA.

Cu toate acestea, există excepții limitate în scopuri de aplicare a legii, de securitate națională și de cercetare în domeniul securității.

Președinta comisiei pentru comerț din Senat, Maria Cantwell, a declarat că măsura de a forța vânzarea TikTok nu a avut ca scop "pedepsirea" ByteDance, TikTok sau alte companii.

"Congresul acționează pentru a împiedica adversarii străini să desfășoare operațiuni de spionaj, supraveghere, operațiuni de malignizare, care să dăuneze americanilor vulnerabili, militarilor, femeilor noastre și personalului guvernului SUA", a declarat ea, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI: UPDATE TikTok ar putea fi interzis în SUA, după ce Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege. Cât ar valora aplicația

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel