Zaharova acuză România de foametea din Basarabia din 1946-1947, deși regiunea era anexată de URSS în vremea aceea
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Federația Rusă, acuză România de foametea din Basarabia din anii 1946-1947, atunci când regiunea era sub ocupația trupelor sovietice.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Federația Rusă, acuză România de foametea din Basarabia din anii 1946-1947, deși aceasta se afla în acei ani sub ocupația Uniunii Sovietice, scrie Deschide.md.

Guvernul de la Chișinău a fost criticat pentru comemorarea victimelor foametei organizate de regimul sovietic în anii 1946-47 în Basarabia. Reprezentanta Kremlinului a spus că motivul lipsei de produse alimentare ar fi fost distrugerea totală a „Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești“ de către trupele române și cele germane.

„Susținând politica demonizării trecutului sovietic, partidul de guvernământ din R. Moldova acum 2 ani a declarat a treia sâmbătă din luna aprilie drept Ziua memoriei victimelor foametei organizate din anii 1946-47.

Aș vrea să aduc aminte că motivul foametei din acea perioadă a fost distrugerea completă a agriculturii, industriei, infrastructurii sociale a țării după venirea pe pământ moldovenesc a trupelor române și germane. Asigurarea colectării roadei și confiscării ei de la țărani pentru necesitățile Bucureștiului a reprezentat scopul principal al administrației române. Asta știe Maia Sandu? Dacă nu știe, atunci e monstruos, dar dacă știe, atunci e inuman“, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel