Proteste în Veneția, după impunerea taxei pentru turiști. Ce îi nemulțumește pe locuitorii orașului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Locuitorii Veneției protestează după ce autoritățile orașului au impus o taxă pentru turiști.

Veneția a devenit primul oraș din lume care a introdus începând de joi, 25 aprilie, un sistem de plată pentru turiști cu scopul de a reduce aglomerația din oraș, dar taxa a atras proteste din partea unor locuitori, transmite Reuters. Aceștia spun că nu vor să locuiască într-un parc tematic.

Autoritățile au instalat deja mai multe semne în afara gărilor și lângă o pasarelă de la intrarea în oraș, avertizând vizitatorii că trebuie să plătească noua taxă de 5 euro înainte de a vizita Veneția. Deși Simone Venturini, consilierul responsabil cu turism și coeziune socială, a spus că introducerea acestei taxe va ajuta Veneția să găsească „un nou echilibru” între rezidenți și turiștii de o zi, sute de localnici văd lucrurile diferit și au ieșit în stradă pentru a protesta.

„Suntem împotriva acestei măsuri pentru că nu va face nimic pentru a opri supra-turismul. În plus, este o reglementare atât de complexă, cu atât de multe excepții, încât va fi, de asemenea, dificil de aplicat”, a spus Cristina Romieri, o locuitoare a Veneției.

Giovanni Andrea Martini, membru al unui grup de opoziție din Primărie spune că este „o zi tristă pentru că Veneția devine un muzeu, un parc tematic”.

Ținând bannere în mâini, câteva sute de oameni au mărșăluit pașnic prin una dintre piețele principale din Veneția pentru a-și exprima opoziția față de noua măsură.

25 aprilie este sărbătoare națională în Italia și este prima din cele 29 de zile din acest an când oamenii trebuie să cumpere un bilet dacă doresc să viziteze orașul între orele 8.30 la 16.30. Inspectorii vor face verificări aleatorii și vor da amenzi între 50 și 300 de euro oricui nu s-a înregistrat.

Ce spun turiștii italieni



Cu toate acestea, turiștii italieni care au mers joi în Veneția au declarat că impunerea unei alte taxe vizitatorilor este nedreaptă.

„Consider că Veneția este cel mai frumos oraș din lume și, prin urmare, să privezi o persoană cu un buget redus de posibilitatea de a veni aici pentru o oră sau două pentru a se bucura de acest oraș este cu siguranță o rușine”, a spus Gabriella Pappada, care a venit din Lecce.

Inițiativa face parte dintr-o serie de măsuri în vigoare în Italia pentru a gestiona fluxurile turistice. Aproximativ 20 de milioane de oameni au vizitat Veneția anul trecut, a spus un oficial al orașului. Dintre aceștia, aproximativ jumătate au fost cazați peste noapte în hoteluri sau în case de vacanță - un aflux care depășește populația rezidentă, estimată în prezent la aproximativ 49.000.

Turiștii cu rezervări la hotel și cei care au sub 14 ani nu trebuie să plătească taxa de intrare, dar trebuie totuși să se înregistreze în prealabil. Rezidenții, studenții și lucrătorii sunt scutiți de plată.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel