Un tablou de Picasso a fost găsit în Atena, la 9 ani după ce a fost furat
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay
U n tablou realizat de celebrul Pablo Picasso a fost găsit la 9 ani după ce a fost furat dintr-o galerie greacă.

Tabloul realizat de Pablo Picasso, găsit la Atena, fusese furat în urmă cu nouă ani, dintr-o galerie greacă.

Tot acolo a fost găsit și un tablou realizat de Piet Mondrian, în anul 1905. 

Cele două tablouri au fost furate de la Galeria Națională din Atena, în timpul unui jaf din 2012. Atunci, hoții au încercat să mai fure un tablou de Mondrian, dar l-au scăpat în timp ce încercau să fugă, scrie BBC

Tablourile au fost găsite în urma unui raid, iar în cele din urmă, un grec a fost reținut.

Picasso dăruise tabloul Galeriei Naționale din Atena, în 1949.

Alte tablouri de Picasso au fost scoase la licitație, în 2018 

Un tablou semnat de Pablo Picasso, înfăţişând-o pe Marie-Therese Walter, iubita artistului, în spatele imaginii căreia se ascunde chipul unei alte iubite, Dora Maar, a fost scos la licitație, la Londra, în 2018, cu o valoare estimată la 50 de milioane de dolari. 

Pictorul spaniol a realizat Femme au beret et a la robe quadrillee (Marie-Therese Walter) în 1937, anul în care a pictat şi Guernica, care înfăţişează oraşul basc sub ororile bombardamentelor Germaniei naziste, în timpul războiului civil din Spania. 

În 2018, au fost scoase la licitație și alte tablouri de Picasso, printre care El Matador, evaluat atunci la o sumă între 14 şi 18 milioane de lire (între 16 şi 20 de milioane de euro), şi două tablouri de Salvador Dali, rămase până la data respectivă în familia contesei de Cuevas de Vera din Argentina. Era vorba despre două picturi în ulei pe cupru, Gradiva (1931) şi Casa para erotomano (pictată aproximativ în 1932) şi care, potrivit lui Mackie, constituie o redescoperire pentru lumea artei. (Citește mai mult AICI.)

Farsă colosală: 'Tablou Picasso, găsit la Tulcea'

O scriitoare de origine română afirma că, în urma unei scrisori anonime, ar fi găsit una dintre pânzele furate de nişte români, în 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Cap de arlechin, a lui Picasso. Ulterior s-a descoperit că a fost o farsă pusă la punct de o companie de teatru din Belgia, care a încercat să-şi promoveze ultima piesă. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel