Toader: Voi redacta o sesizare a CCR cu privire la refuzul lui Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tudorel Toader
Tudorel Toader
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că va redacta o posibilă sesizare a Curții Constituționale cu privire la refuzul președintelui României de a îi revoca pe ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, și ministrul Transporturilor, Lucian Șova, dar și desemnarea noilor miniștri.

Săptămâna aceasta voi redacta un draft, un proiect de sesizare, posibilă sesizare a Curții Constituționale pentru un conflict juridic de natură constituțională între Guvernul României și Președintele Republicii, conflictul rezultând din refuzul președintelui de revocare și respectiv desemnare a miniștrilor propuși.

Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la Ministerul Justiției voi redacta împreună cu ai mei colegi acest proiect de posibilă sesizare a CCR. În cursul zilei de luni îl voi prezenta, îl voi discuta și apoi cei care au competențele de a decide, vor decide dacă vor sesiza sau nu Curtea Constituțională cu un astfel de conflict, posibila sesizare venind cel mai probabil de la Guvern, sub semnătura doamnei prim-ministru., a declarat Tudorel Toader, la Parlamentul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel