Ținea copiii cu capul în WC și trăgea apa. Cum chinuia asistenta criminală minorii pe care trebuia să-i îngrijească
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Asistenta maternală arestată în Ilfov este acuzată de acte de o cruzime înfiorătoare împotriva copiilor. Bestia a bătut o fetiță cu diferite obiecte, în cap, a opărit-o și a tăiat-o cu lama. Ca să sperie și să umilească minorii aflați în îngrijire, obișnuia să-i țină cu capul în WC și să tragă apa.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă a fostei asistente maternale Fănica Grădinaru, a soţului ei, Mitică Grădinaru şi a două asistente sociale de la Direcţia de Protecţia Copilului Ilfov. Magistratul notează în motivarea deciziei de arestare mai multe acte de cruzime şi violenţă pe care cei doi le-au săvârşit asupra celor doi copii pe care îi aveau în îngrijire. ”Asistenta a exercitat diferite acte de violenţă şi cruzimi asupra părţii vătămate P.C.A., (a băgat-o cu capul în vasul de toaletă, trăgând apa, a lovit-o cu capul de diferite obiecte, a scufundat-o în cadă, ţinându-i capul sub apă, a lovit-o pe tot corpul cu o bâtă de lemn, a expus-o noaptea la temperaturi scăzute, ţinând-o dezbrăcată afară, a opărit-o, a tăiat-o la buzele superioare şi inferioare şi la braţul stâng, leziuni pe care le-a tratat într-un mod superficial, provocând infectarea acestora), cu intenţia indirectă de a-i suprima viaţa", se arată în decizia instanței.

Totodată, în perioada octombrie 2007-11.12.2009, în calitate de asistent maternal căruia îi fusese încredinţată în plasament fetiţa, Fănica Grădinaru a "exercitat diferite acte de violenţă şi cruzimi asupra acesteia, precum şi alte acţiuni (nealimentarea corespunzătoare, obligarea fetiţei să răspundă la un alt nume şi să relateze aspecte nereale privind vătămările suferite), care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a părţii vătămate".

Aceleaşi acte de violenţă au fost săvârşite şi asupra băiatului M.M., elev în clasa întâi pe care din octombrie 2007 până în decembrie 2009, "l-a băgat cu capul în vasul de toaletă, trăgând apa, l-a lovit cu capul de diferite obiecte, l-a scufundat în cadă, ţinându-i capul sub apă, şi l-a expus noaptea la temperaturi scăzute, ţinându-l dezbrăcat afară, cu intenţia indirectă de a-i suprima viaţa".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel