Sindicaliștii din Parlament, solidari cu protestul angajaților SGG privind nivelul salarial
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Sindicatele funcționarilor publici din cadrul Parlamentului sunt solidare cu protestul celor de la Secretariatul General al Guvernului.

Sindicatele funcționarilor publici din Parlamentul României și ale personalului contractual și-au declarat ”solidaritatea deplină” cu protestul angajaților Secretariatului General al Guvernului, referitor la ”nivelul salarial scăzut raportat la importanța atribuțiilor”.

Mai mult decât atât, îi cer premierului Marcel Ciolacu ”o deschidere onestă la dialog” pentru soluționarea urgentă a solicitărilor lor, potrivit unui comunicat de presă transmis marți, citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului menționat, sindicatele au susținut că la nivelul angajaților Parlamentului României cuantumul salarial nu a mai înregistrat modificări semnificative din anul 2017, fiind în medie de 5.500 - 5.700 lei (salariul net).

”La începutul lunii aprilie, am înaintat premierului României o solicitare de majorare a salariilor angajaților Parlamentului, solicitare semnată de peste 1.200 de salariați și care încă nu a primit nici un răspuns.

Solicităm și pe această cale prim-ministrului să manifeste o deschidere onestă la dialog cu reprezentanții sindicatelor angajaților Parlamentului României, în vederea soluționării urgente a solicitărilor noastre.

Decidenții statului român, dar și opinia publică, ar trebui să conștientizeze că inechitatea salarială poate genera o scădere a calității activității legislative desfășurate de către angajații din structurile Parlamentului României, ceea ce poate genera situații complicat de gestionat ulterior”, arată sursa citată.

Angajații din Parlament "au ales să nu pună presiune", susțin sindicatele

De asemenea, sindicatele susțin că angajații Parlamentului au dovedit ”respect și loialitate față de instituția în care își desfășoară activitatea și au ales să nu pună presiune prin mișcări sindicale de protest, alegând calea dialogului”.

”Reamintim prim-ministrului că, în calitate de fost președinte al Camerei Deputaților, a cunoscut activitatea noastră în mod nemijlocit. Reamintim, de asemenea, și restricțiile privind desfășurarea altor activități prin care ne-am putea crește veniturile.

Totodată, nu trebuie omis faptul că activitatea noastră, deși extrem de complexă, desfășurându-se sub o presiune permanentă, nu a generat vreo sincopă, iar acest lucru evidențiază, în mod indubitabil, nivelul ridicat de profesionalism al colegilor noștri”, au mai transmis, în comunicat, sindicatele funcționarilor publici și ale personalului contractual din Senat și Camera Deputaților.

Citește și: UPDATE: Marcel Ciolacu, reacție: "Am să fac un teambuilding" / Angajații din Guvern protestează în Piața Victoriei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel