Sanda Lungu, femeia din reclama Roșia Montană: Nu am citit de pe prompter. Nu mi-a spus nimeni ce să zic
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sanda-Lungu
Sanda-Lungu

Sanda Lungu este femeia care apare într-un clip publicitar pentru proiectul Roșia Montană. Aceasta a povestit în cadrul dezbaterii De Ce News cu titlul ”Cunoaște oamenii din Roșia Montană” cum s-a turnat spotul în care vorbește despre sărăcia din localitate.

”Nu trebuia să-mi spună cineva ce sa zic pentru că nimeni nu îmi știe povestea. Nu am citit de pe prompter. Nici nu am fost anunțată cu câteva zile înainte. În momentul în care mi s-a zis dacă vreau să facem un spot publicitar, atunci am aflat că începem să filmăm în jumătate de oră. Eu sunt un caz social și așa am apărut în reclamă. Problema noastră sunt locurile de muncă. Situația mea este foarte grea. Poate să mă viziteze cine vrea să se convingă că este adevărat”, a mărturisit Sanda Lungu.

”M-am îmbrăcat și m-am dus la filmare. Eu locuiesc la o casă parohială, iar în camera unde s-a filmat nu ne permitem să facem focul, este foare frig. Așa că am înghețat de frig când s-au ținut filmările, de acea apar așa înghețată în film”, a adăugat doamna Lungu.

Niciun ONG nu a discutat cu ea

Întrebată dacă vreo organizație care este împotriva proiectului s-a interesat de situația ei, Sanda Lungu a spus că nu. Nu știe să existe un proiect alternativ care să dea oamenilor locului o nouă calificare sau o altă perspectivă. ”Opozanții care sunt din localitate îmi cunosc situația. Știu că sunt săracă. Restul nu au vorbit cu mine, nu mi-au dat șansa asta. Am căutat înțelegere la cei care m-au ascultat”, a mai zis ea. Femeia se consideră o voce a femeilor din Roșia Montană și crede că spotul a avut impact. ”Cred că am schimbat ceva. Eu cred că sunt vocea femeilor de la Roșia Montană. Am avut curajul să ies public să îmi spun povestea. Nu contează că sunt săracă, atât timp cât sunt cinstită. A avut un mare impact povestea mea. Lumea mă felicită. Când merg la oraș, la .... sau în Alba, mă opresc oameni pe stradă și îmi spun că sunt alături de mine, mă felicită că am avut curaj să spun adevărul. Sunt însă și oameni care îmi repoșează și mă acuză de fel și fel de chestii. Ei nu mă cunosc, habar nu au unde este Roșia Montană. Nu le-am dat niciodată importanță”, a mai spus Sanda Lungu

Citește și:

Dezbatere De ce News: Cunoaște oamenii de la Roșia Montană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel