Ajutoare de urgență în valoare de 1,3 milioane de lei pentru o anumită categorie de români
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul a aprobat ajutoare de urgență de peste 1,3 milioane de lei pentru o anumită categorie de români.

Guvernul a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în valoare totală de 1.327.900 lei pentru a sprijini 336 de familii și persoane singure. Aceste ajutoare sunt destinate celor care se confruntă cu situații de necesitate, cum ar fi pagubele provocate de incendii și explozii, afectând locuințele, anexele gospodărești și bunurile de folosință îndelungată. De asemenea, ajutoarele sunt destinate persoanelor cu probleme grave de sănătate sau celor aflate în situații care pot duce la risc crescut de excluziune socială, a anunțat joi Ministerul Muncii.

Incendii și explozii

Luând în considerare cele stabilite, suma de 362.300 lei a fost acordată pentru 60 familii și persoane singure ce se află în situații de necesitate declanșate de incendii și explozii. Județele aflată pe listă sunt: Alba, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

"Din suma totală, 4.000 de lei vor fi acordați ca ajutor de urgență unuia din proprietarii caselor afectate de explozia produsă în vara anului trecut în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, care nu a beneficiat până acum de sprijin întrucât a fost plecat în străinătate”, a transmis Ministerului Muncii.

Starea de sănătate și excluziunea socială

Totodată, suma de 965.600 lei a fost folosită pentru 276 familii și persoane singure care au probleme deosebite, determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială. Persoanele sunt din județele: Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Fondurile necesare pentru acordarea ajutoarelor de urgență vor fi acoperite din bugetul alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel